Ambulatoriul Spitalului de Pneumoftiziologie din Galaţi, complet renovat cu fonduri europene

Ana Felea
Miscellanea #Construcţii / 13 decembrie 2022

Ambulatoriul Spitalului de Pneumoftiziologie din Galaţi, complet renovat cu fonduri europene

Ambulatoriul Spitalului de Pneumoftiziologie din Galaţi a fost modernizat în cadrul unei investiţii cu fonduri europene realizată de Consiliul Judeţean Galaţi. În total s-au cheltuit peste 10 milioane de lei, din care aproximativ 3 milioane de lei pentru achiziţionarea echipamentelor medicale. Fondurile au fost asigurate prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. În cadrul acestui proiect, vechea clădire a Ambulatoriului a fost consolidată, modernizată şi extinsă pe verticală şi orizontală.

"Am finalizat o nouă investiţie extrem de importantă pentru sănătatea gălăţenilor, pentru pacienţii şi personalul medical de la Spitalul de Pneumoftiziologie. Ambulatoriul de Specialitate al acestei unităţi medicale se mută în casă nouă, într-o clădire modernă, cu spaţii medicale noi, cabinete pentru consultaţii şi tratament, săli de aşteptare, vestiare şi lift. Este unul dintre cele mai moderne ambulatorii de pneumologie din ţară", a declarat Costel Fotea, preşedintele CJ Galaţi.

O treime din fondurile atrase a fost folosită pentru dotarea ambulatoriului cu aparatură de ultimă generaţie, în premieră pentru unitatea medicală.

"Avem şi două premiere pentru acest spital. Pentru prima oară în istoria sa, a fost dotat cu un computer tomograf, sala de investigaţii fiind amenajată în interiorul noii clădiri. Cea de-a doua premieră este faptul că, acum, Ambulatoriul de Specialitate are spaţii separate de consultaţii şi tratament pentru copii şi adulţi, pentru a limita cât mai mult transmiterea bolilor.De altfel, noul ambulatoriu este de patru ori mai mare, mărind astfel suprafaţa de la 224 mp la peste 800 de mp.De asemenea, cabinetele medicale au fost dotate şi cu zeci de echipamente medicale, de la computer tomograf şi aparat modern de radiologie, până la ecografe, defibrilatoare şi aparate de oxigenoterapie. Totul pentru ca gălăţenii să fie trataţi în condiţii cât mai bune ", a mai spus Costel Fotea.

Noul ambulatoriu are un sistem modern de încălzire, cu ajutorul pompelor de căldură de tip aer-apă, instalaţii de climatizare, sisteme de management energetic pentru eficientizarea consumului, precum şi sisteme moderne de acces, supraveghere şi securitate la incendiu. În perioada următoare vor fi obţinute şi ultimele avize, astfel încât la începutul anului viitor în noul Ambulatoriu de Specialitate să fie trataţi primii pacienţi.

De asemenea, astăzi, a fost prezentat invitaţilor şi noul bloc alimentar al spitalului, realizat de către Consiliul Judeţean într-o clădire separată, în cadrul unei investiţii cu fonduri proprii de peste 6 milioane de lei. Astfel, la Spitalul de Pneumoftiziologie a fost construită o clădire nouă pentru blocul alimentar, dotată cu toate echipamentele de gătit necesare şi cu sală de mese. În acest moment, aici este pregătită hrana pacienţilor. Mai mult, într-un corp al acestei clădiri au fost amenajate şi două săli de curs pentru studenţii de la Facultatea de Medicină.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb