AmCham salută înfiinţarea Agenţiei Române pentru Investiţii şi Comerţ Exterior

G.D.
Companii / 3 noiembrie 2022

Ionuţ Simion, Preşedintele AmCham Romania

Ionuţ Simion, Preşedintele AmCham Romania

Camera de Comerţ Americană în România (AmCham România) salută înfiinţarea Agenţiei Române pentru Investiţii şi Comerţ Exterior şi îşi exprimă încrederea în operaţionalizarea cu celeritate a acestei structuri într-o arhitectură instituţională care să asigure un impact pozitiv similar cu cel din ţările în care o asemenea agenţie funcţionează cu succes, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, în contextul unui apetit în creştere al investitorilor pentru ţara noastră şi pentru a valorifica trendul de relocare a capacităţilor industriale mai aproape de pieţele de consum, România are nevoie de o agenţie solidă şi profesionistă, cu anvergura necesară menţinerii şi atragerii de capital şi de activităţi economice cu valoare adăugată mare.

"Crearea agenţiei pentru investiţii este o veste foarte bună pentru comunitatea de investitori şi un important pas înainte pentru atragerea de noi investiţii. România avea nevoie acută de un "one stop shop" pentru investiţii, de acea platformă unică care asigure dialogul cu investitorii, şi să răspundă nevoilor acestora. Indiferent dacă au ales deja ţara noastră şi vor să se extindă sau doar analizează oportunităţile, toţi investitorii vor fi interesaţi de măsura în care România asigură un cadru echitabil, transparenţă, predictibilitate şi condiţii de piaţă competitive.. În plus, încorporarea dimensiunii de export în această agenţie indică o orientare spre echilibrarea balanţei comerciale a României, ceea ce este indiscutabil benefic pentru economie, a punctat Ionuţ Simion, Preşedintele AmCham Romania.

Pe termen mediu şi lung, Agenţia Română pentru Investiţii şi Comerţ Exterior este un element necesar şi în perspectiva obiectivului de schimbare a modelului economic al României bazat pe consum prin utilizarea investiţiilor drept vector pentru o dezvoltare economică sustenabilă şi echilibrată, şi prin politici economice orientate spre competitivitate şi dezvoltarea sistematică a capitalului în toate formele sale.

"Pentru că milităm de foarte mulţi ani pentru o agenţie de investiţii de anvergură, pe măsura nevoilor şi oportunităţilor României, AmCham s-a implicat activ şi a facilitat accesul în etapa de consultare la agenţiile de investiţii cu rezultate remarcabile în atragerea de capital , precum cele din Cehia şi Irlanda, şi credem că reprezintă modele de urmat şi pentru etapa următoare, de operaţionalizare a acestei structuri. Crearea Agenţiei este doar primul pas în poziţionarea României pe harta investiţională iar măsura succesului său şi al nostru, ca ţară, va depinde, printre altele, de o strategie implementată coerent, de către profesionişti " susţine Directorul executiv al AmCham România, Letiţia Pupăzeanu.

AmCham România va continua să sprijine eforturile pentru întărirea capacităţii României de a consolida o ofertă investiţională competitivă şi de a oferi un cadru funcţional, modern şi eficient pentru atragerea şi extinderea investiţiilor, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb