AMERICA FIERBE Povestea lui Biden

V.A.
Ziarul BURSA #Internaţional / 3 iunie 2020

Joe Biden

Joe Biden

Joe Biden îşi relansează campania electorală în pline proteste

Candidatul democrat la Casa Albă, Joe Biden, s-a întâlnit zilele trecute - după săptămâni de izolare acasă din cauza pandemiei de Covid-19 - cu lideri politici şi religioşi de culoare, denunţând "raismul instituţional" care erodează o Americă afectată de moartea lui George Floyd, relatează AFP.

Joe Biden l-a acuzat pe preşedintele republican Donald Trump de faptul că se foloseşte de armata americană "împotriva americanilor" şi de gaze lacrimogene împotriva "manifestanţilor paşnici" într-o operaţiune de comunicare, după o vizită-surpriză - şi controversată - a miliardarului american la o biserică emblematică situată în apropiere de Casa Albă.

Democratul a fost prezent la manifestaţii împotriva rasismului, iar ieri urma să se deplaseze în Philadelphia, ca să-şi exprime punctul de vedere faţă de "tulburările civile" care zguduie ţara, conform news.ro.

Joe Biden, în vârstă de 77 de ani, îl devansează pe Trump în sondajele de opinie de la nivel naţional. "Ura nu face decât să se ascundă. Ea nu dispare. Iar atunci când cineva de la putere suflă asupra urii de sub pietre, ea iese afară. Vorbele unui preşedinte sunt importante", a declarat democratul Joe Biden.

Obama face apel la soluţii politice

Fostul preşedinte american Barack Obama a condamnat violenţele care au loc în SUA şi a făcut apel la soluţii politice care să rezolve situaţia din ţară.

Încă de la finele săptămânii trecute, Obama a spus că ceea ce se întâmplă acum în SUA "n-ar trebui să fie ceva normal în America anului 2020". Fostul lider de la Casa Albă a mai afirmat: "Dacă vrem ca şi copiii noştri să trăiască într-o ţară care se ridică la înălţimea propriilor idealuri, putem şi trebuie să fim mai buni".

Obama consideră că ţara sa trebuie să creeze o "nouă normalitate" pentru cetăţenii americani de culoare.

Fostul preşedinte american i-a adus un omagiu lui George Floyd într-un editorial, în care îndeamnă la schimbare, subliniind importanţa votului local într-o ţară cuprinsă de tulburări civice.

Obama a declarat: "Nivelul prezenţei în aceste alegeri locale este în general şi din nefericire mic, mai ales în rândul tinerilor (...). Dacă vrem să facem o adevărată schimbare, nu alegem între protest şi politică. Trebuie să le facem pe amândouă. Trebuie să ne sensibilizăm pentru a mobiliza şi trebuie să ne organizăm şi să votăm pentru a ne asigura că alegem candidaţi care vor putea să reformeze".

Trump, acuzat de episcopul Eparhiei Episcopale că a cerut dispersarea violentă a manifestanţilor

Liderul american Donald Trump a efectuat vineri o vizită la biserica din apropierea Casei Albe, însă, conform presei străine, acesta "nu s-a rugat" în faţa lăcaşului de cult şi nici "nu l-a menţionat pe George Floyd", ci doar s-a pozat cu Biblia în mână. Episcopul Eparhiei din Washington, Mariann E. Budde, "scandalizată" de gestul de imagine al preşedintelui SUA, respectiv de tacticile violente folosite pentru dispersarea mulţimii, a afirmat că oficialii bisericii nu au fost anunţaţi de sosirea preşedintelui.

Conform presei străine, manifestanţii care se aflau la reşedinţa lui Trump demonstrau paşnic, însă Poliţia a cerut mulţimii să îi disperseze. Nu toţi cei prezenţi au auzit solicitările poliţiştilor, iar cei mai mulţi au refuzat să plece.

Jackson Proskow, şeful biroului de la Washington al televiziunii canadiene Global News, a scris pe Twitter: "Mulţimea era în întregime paşnică. Restricţiile de circulaţie nu erau în vigoare. Trump a cerut poliţiei să intervină cu gaze lacrimogene şi cai, pentru o oportunitate de imagine".

După ce zona a fost eliberată, preşedintele a ieşit din Casa Albă şi a plecat spre biserică.

Antrenorul NBA îl cataloghează pe Trump drept "idiot"

Antrenorul San Antonio Spurs (NBA), Gregg Popovich, a denunţat incapacitatea lui Donald Trump - pe care l-a catalogat drept un "idiot dernajat" şi "laş" - de a spune că "viaţa celor de culoare contează" ("Black Lives Matter") şi "să unească oamenii" după moartea lui George Floyd, relatează AFP, conform news.ro.

După LeBron James şi Michael Jordan - care şi-au exprimat revolta, în ultimele zile, faţă de uciderea de către un poliţist alb a acestui bărbat de culoare neînarmat - Popovich, un opozant declarat al preşedintelui american, i-a condamnat aprig atitudinea.

"Dacă Trump ar avea creier, chiar dacă este 99% cinic, ar ieşi şi ar spune ceva pentru a-i uni pe oameni. Însă lui nu-i pasă să unească oamenii. Inclusiv acum. Iată cât de deranjat este. Totul se învârte în jurul său. Totul depinde de profitul său personal. Nu este niciodată spre binele tuturor", a declarat Gregg Popovich pentru site-ul The Nation, menţionând: "Este însă clar ce trebuie să se facă. Avem nevoie de un preşedinte care să spună pur şi simplu că «viaţa celor de culoare contează». Însă el nu o va face. El nu poate, pentru că este mai important pentru el să calmeze micul grup de adepţi care-i validează nebunia".

Popovich mai spune: "El nu este doar sursa dezbinării. El este un distrugător (...). De aceea se ascunde în subsolul Casei Albe. Este un laş. El a creat o situaţie şi fuge ca un licean. De fapt, este mai bine să-l ignorăm. El nu poate face nimic să îmbunătăţească asta, din cauza a ceea ce este: un idiot deranjat. Ceea ce mă frapează este că noi vedem toţi această violenţă a poliţiei şi acest rasism şi am văzut asta şi înainte, dar nu s-a schimbat nimic. De aceea au fost aceste proteste atât de explozive. Însă, fără leadership, fără înţelegerea problemei, nu va exista niciodată o schimbare. Iar americanii albi au evitat să ţină cont de această problemă dintotdeauna, pentru că am avut privilegiul de a o evita. Şi asta trebuie să se schimbe".

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Un ramolit corupt pana in maduva oaselor, la care Alzheimer progreseaza mai rapid si devastator decat asa zisele proteste antirasiste, care vrea vice presedinte femeie de culoare de genul Stacey Abrams, Susan Rice si de ce nu Maxine Waters. Daca lumea va avea acest ghinion, am terminat-o cu civilizatia occidentala.

    1. Ete scrtza-n tramvai, nu mai pot eu de "civilizatia occidentala" , a republicanilor, virusati pana in maduva oaselor de ingerintele rusnacilor putinisti in alegeri !

      Asa ca stai linistit, nu mai pupa pocitania actuala de la Casa Alba un nou mandat, chiar de va apare vaccinul minune anti-Covid, distribuit mocca si la Strehaia, dar si la Dorohoi ! 

      Intregul CIA a decazut deplorabil ,de ani de zile, iar Trump, in afara de executarea generalului iranian are ZERO rezultate, numai pus pe scandaluri si circ ieftin !

      BIDEN CASTIGA LA PAS ALEGERILE !!! 

      Trump va castiga alegerile. Votantii si fanii lui sunt precum membrii statului islamic, dar crestini: ultra religiosi, extrem de conservativi, traditionalisti, extrem de fideli, poate chiar fanatici. Sunt oameni cu idei putine dar fixe. Pe langa asta are sustinerea aristrocatiei (fratii Koch etc.).

      Democratii din pacate nu au un candidat pe masura. Biden e experimentat, a fost vicepresedinte, dar e un om al sistemului. Bernie Sanders poate ar fi putut schimba ceva, dar si el e prea batran. Bine ca au cativa membrii tineri si cu potential mare, gen Alexandria Ocasio-Cortez (inca prea tanara) sau Buttigieg (desi sunt multi idioti care nu l-ar vota pt. ca e homosexual).  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb