Americanii, interesaţi de modificarea legii offshore

G.I.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 30 iulie 2018

Teodor Meleşcanu: "S-a insistat foarte clar pe ideea interesului pe care partea americană îl are în comparaţie cu relaţiile cu România, referitoare la problemele energiei, care reprezintă una din problemele principale la ora actuală".

Teodor Meleşcanu: "S-a insistat foarte clar pe ideea interesului pe care partea americană îl are în comparaţie cu relaţiile cu România, referitoare la problemele energiei, care reprezintă una din problemele principale la ora actuală".

Ministrul de Externe Teodor Meleşcanu a declarat, la un post tv, că secretarul american al energiei, Rick Perry, i-a cerut lui George Maior, ambasadorul ţării noastre în SUA, ca guvernul de la Bucureşti şi Parlamentul să asigure concordanţa între legea offshore şi anexa privind deducerea cheltuielilor pe care companiile din domeniu le vor face în sectorul upstream.

Referitor la solicitarea înaltului oficial american, Teodor Meleşcanu a spus: "Este un lucru uzual pentru două state care sunt aliate, care fac parte dintr-un parteneriat strategic. Consultările la nivel oficial sunt foarte utile şi importante, atunci când există temeri. Singura chestiune dis­cutată a fost legată de asigurarea unei concordanţe între textul legii şi anexa prin care se fac calculele privind deducerea cheltuielilor din exploatări, având în vedere că pentru offshoruri este mult mai costisitoare această activitate de exploatare a gazelor naturale. Mai mult, s-a insistat foarte clar pe ideea interesului pe care partea americană îl are în comparaţie cu relaţiile cu România, referitoare la problemele energiei, care reprezintă una din problemele principale la ora actuală".

Ambasadorul George Cristian Maior a avut, miercuri, 25 iulie 2018, o întrevedere cu secretarul energiei al Statelor Unite, Rick Perry. Cu această ocazie, cei doi interlocutori au subliniat impactul major al exploatării resurselor de hidrocarburi din România pentru securitatea energetică din regiune, ca o componentă importantă pentru dezvoltarea Parteneriatului Strategic dintre SUA şi ţara noastră.

"În acest context, secretarul american al energiei, Rick Perry, a reafirmat interesul faţă de dezvoltarea dialogului pe teme de energie, inclusiv cu ocazia Summit-ului la nivel înalt al Iniţiativei celor Trei Mari, care va avea loc la Bucureşti, în perioada 17-18 septembrie 2018", se arată într-un comunicat de presă al Ambasadei României la Washington.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Ar mai trebui și Dragnea sa renunțe la pretențiile exagerate! Și când tegândești ca , pe vremuri, Dragnea era apreciat pentru moderație și abilitate!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb