ZIARUL BURSA

30 iulie 2018
Ediţia din 15.08.2024
Fotografie de MAKE

"Aş vota un Romexit cu amândouă mâinile"

Piaţa de Capital / 30 iulie 2018

Interviu cu Dan Paul, preşedintele Asociaţiei Brokerilor 

Reporter: Într-un interviu acordat recent Ziarului BURSA, directorul general al Bursei de Valori Bucureşti, domnul Adrian Tănase, a afirmat că obiectivul său la conducerea BVB pentru acest mandat este să aibă 100.000 de investitori activi, adică care să facă cel puţin o tranzacţie o dată la şase luni. Cum vi se pare aceas­tă ţintă?

Dan Paul: Este o ţintă ambiţioasă. În acest moment, bursa noastră are în jur de 15.000 de conturi active, faţă de anul de glorie 2007, când erau circa 75.000 de astfel de conturi. Ulterior, piaţa s-a confruntat cu o criză severă, apărută pe plan global şi activitatea la BVB s-a diminuat.

Reporter: Credeţi că poate fi atins acest număr de 100.000 de investitori?

"Banca mi-a returnat comisionul perceput abuziv, dar nu l-a scos din graficul de rambursare"

DEBITOR ÎN CHF LA BANCPOST: "Banca mi-a returnat comisionul perceput abuziv, dar nu l-a scos din graficul de rambursare"

Emilia OlescuBănci-Asigurări / 30 iulie 2018

Clienţii cu credite în franci elveţieni (CHF) continuă să ne trimită sesizări la Redacţie referitoare la situaţiile cu care se confruntă în relaţia cu băncile de la care s-au împrumutat.

Ultima sesizare de acest gen a venit din partea unui debitor al Bancpost, ce reclamă faptul că, deşi a câştigat în instanţă un proces cu banca în urma căruia aceasta din urmă i-a returnat, printre altele, contravaloarea comisionului de administraţie plătit în ultimii zece ani, totuşi acest comision apare în continuare în graficul de rambursare.

Stabilitatea băncilor japoneze, ameninţată de expunerile externe

Stabilitatea băncilor japoneze, ameninţată de expunerile externe

V.R.Internaţional / 30 iulie 2018

BIS: Activele denominate în dolari ale băncilor japoneze au depăşit 3,5 trilioane dolari la sfârşitul lui 2016, ceea ce le face vulnerabile la fluctuaţiile valutare şi la şocurile externe 

Turbulenţele care au lovit pieţele financiare globale în urmă cu un deceniu sunt cunoscute în Japonia ca "şocul Lehman", după falimentul băncii americane de investiţii care l-a provocat, însă băncile nipone au scăpat "aproape neatinse" datorită sis­temului de apărare pe care şi l-au construit în anii 1990, când ţara a luptat cu deflaţia şi datoria excesivă, scrie economist.com, menţionând că, acum, pare că Japonia a uitat această lecţie, iar riscurile apar din nou în ţara asiatică.

Enel împrumută 115 milioane euro pentru staţiile de încărcare a maşinilor electrice

14.000 DE STAŢII ÎN ITALIA, PÂNĂ ÎN 2022 Enel împrumută 115 milioane euro pentru staţiile de încărcare a maşinilor electrice

Emilia OlescuCompanii / 30 iulie 2018

Enel X Mobility, subsidiara Enel, a obţinut un împrumut în valoare de 115 milioane de euro de la Banca Europeană pentru Investiţii (BEI), în vederea dezvoltării infrastructurii de staţii de încărcare a vehiculelor electrice pe întreg teritoriul Italiei, în perioada 2018-2022. În urma acestui parteneriat, un număr de 14.000 de staţii de încărcare a vehiculelor electrice vor fi instalate pe întreg teritoriul Italiei, în următorii cinci ani, conform unui comunicat de presă.

Hidroelectrica a dat dividende de 1,134 miliarde lei

PENTRU 2017 Hidroelectrica a dat dividende de 1,134 miliarde lei

Companii / 30 iulie 2018

Compania producătoare de energie Hidroelectrica a dis­tribuit, vineri, către acţionari 90% din profitul obţinut în anul 2017. Dividendele aferente ultimului exerciţiu financiar se ridică la 1,134 miliarde lei, din care 0,908 miliarde lei merg către Statul Român, reprezentat de Ministerul Energiei, iar 0,226 miliarde lei către acţionarul minoritar, Fondul Proprietatea, potrivit unui comunicat al companiei.

Boromir Ind cere retragerea acţionarilor minoritari din Boromir Prod

Boromir Ind cere retragerea acţionarilor minoritari din Boromir Prod

V.D.Piaţa de Capital / 30 iulie 2018

Acţiunile Boromir Prod vor fi suspendate de la tranzacţionare începând de mâine 

Boromir Ind, acţionar majoritar al societăţii Boromir Prod, solicită retragerea acţionarilor minoritari din capitalul social al companiei, la preţul de 0,41 de lei pe acţiune, potrivit unui comunicat transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB). În acest context, acţiunile Boromir Prod vor fi suspendate de la tranzacţionare începând cu data de mâine, 31.07.2018, la cererea producătorului din domeniul panificaţiei.

"Transelectrica are în plan investiţii de 420 milioane lei, pentru 2018"

MINISTRUL ECONOMIEI DANIEL ANDRUŞCĂ: "Transelectrica are în plan investiţii de 420 milioane lei, pentru 2018"

E.O.Companii / 30 iulie 2018

Lucrările de modernizare la staţia electrică de transformare Suceava - finalizate 

Transelectrica a finalizat lucrările de modernizare începute în 2015 la Staţia electrică de transformare 400/220/110/20 kV Suceava, "un important nod al Reţelei Electrice de Transport care asigură funcţionarea Sistemului Electroenergetic Naţional şi face legătura între provinciile istorice ale ţării", conform unui comunicat de presă.

Garanti Bank - profit net de 65 milioane lei, în scădere cu 13 milioane

ÎN PRIMUL SEMESTRU AL ACESTUI AN FAŢĂ DE ACEEAŞI PERIOADĂ DIN 2017 Garanti Bank - profit net de 65 milioane lei, în scădere cu 13 milioane

E.O.Bănci-Asigurări / 30 iulie 2018

Grupul Garanti România a avut un profit net de 78,8 milioane lei, de la 96 milioane lei, în primele şase luni din 2018 comparativ cu intervalul similar al anului trecut 

Grupul Garanti România, care reuneşte Garanti Bank, Garanti Leasing şi Garanti Credite de Consum, a realizat un profit net consolidat de 78,8 milioane lei, în primul semestru din 2018, în scădere faţă de 96 milioane lei - profitul net înregistrat în aceeaşi perioadă din 2017.

Maria Grapini: "Am reuşit ca în bugetul UE pe 2019 să suplimentez fondurile alocate IMM-urilor pentru inovare, cu 800 de milioane de euro, pe lângă suma iniţială de două miliarde de euro".

MARIA GRAPINI, EUROPARLAMENTAR "IMM-urile din România nu inovează, pentru că inovaţia costă"

Ramona RaduCompanii / 30 iulie 2018

INS: Numărul întreprinderilor inovatoare din ţara noastră, în declin  

Cristian Pârvan, PIAROM: "Nu avem o politică de susţinere a inovării la nivel naţional"

Ponderea întreprinderilor inovatoare din ţara noastră a scăzut cu 2,6 puncte procentuale în perioada 2014-2016, comparativ cu 2012-2014, ajungând la 10,2%, arată datele publicate, vineri, de Institutul Naţional de Statistică (INS), privind inovaţia în întreprinderile din mediul de faceri.

Grupul Medicover a înregistrat, la noi, venituri mai mari cu 17,2%

ÎN PRIMA PARTE A ACESTUI AN FAŢĂ DE ACEEAŞI PERIOADĂ DIN 2017 Grupul Medicover a înregistrat, la noi, venituri mai mari cu 17,2%

C.P.Companii / 30 iulie 2018

Grupul Medicover, jucător pe piaţa de sănătate din ţara noastră, a înregistrat venituri de 42,2 milioane euro, în prima jumătate a acestui an, în creştere cu 17,2% faţă de perioada similară din 2017.

Medicover este prezent în ţara noas­tră prin reţeaua medicală clinică Medicover şi laboratoarele şi centrele de recoltare Synevo, România fiind a treia piaţă ca pondere a veniturilor la nivel de grup, după Polonia şi Germania.

Toţi cei patru procurori, descalificaţi de Tudorel Toader

LA CONCURSUL PENTRU ŞEFIA DNA Toţi cei patru procurori, descalificaţi de Tudorel Toader

George MarinescuPolitică / 30 iulie 2018

Ministrul justiţiei Tudorel Toader a ales să nu nominalizeze niciunul dintre cei patru candidaţi care au participat la concursul pentru ocuparea funcţiei de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Toader nu a fost impresionat de planurile de management depuse de procurorii Marius Iacob, Cristian Lazăr, Elena Grecu şi Florentina Mirică, susţinând că ele nu reflectă situaţia actuală cu care se confruntă DNA şi nici soluţiile necesare pentru rezolvarea problemelor.

Dreptul şi puterea

Cristian PîrvulescuEditorial / 30 iulie 2018

Cristian Pîrvulescu

Aventura concursului pentru ocuparea postului de procuror şef al DNA ne oferă o interesantă ilustrare a raporturilor dintre drept şi politică. Atât Curtea Constituţională, care a iniţiat, practic, procesul, cât şi ministrul justiţiei, susţin că se manifestă în numele Dreptului. Dincolo de încercarea de a scoate total preşedintele republicii din jocul de numire al şefului DNA, se pune însă întrebarea dacă Dreptul este totuna cu Puterea. Altfel spus, în numele Dreptului sau în numele Puterii îşi afirmă cele două ins­tituţii autoritatea în spaţiul politic?

"Thyssenkrupp" investeşte în divizia de lifturi din SUA

"Thyssenkrupp" investeşte în divizia de lifturi din SUA

Alina VasiescuInternaţional / 30 iulie 2018

Conglomeratul industrial german "Thyssenkrupp" AG intenţionează să investească 150-250 de milioane de dolari într-un nou sediu pentru activităţile sale cu lifturi din SUA, anunţă Reuters.

"Nu vedem niciun indiciu că se va diminua boomul din domeniul ascensoarelor", a declarat Andreas Schierenbeck, şeful diviziei de profil din cadrul grupului siderurgic.

Robot pentru zonele afectate de dezastre

ŞTIINŢĂ Robot pentru zonele afectate de dezastre

O.D.Companii / 30 iulie 2018

Valul de dezastre naturale, care lovesc tot mai multe zone, i-au determinat pe cercetători să se pună pe lucru pentru a crea instrumente care să ajute populaţia.

Cercetătorii din Italia dezvoltă un robot numit Centauro, care ar putea fi folosit la degajarea unor zone lovite de dezastre. Robotul are patru picioare, un bust scurt şi două braţe superioare, se mişcă cu agilitate şi poate ridica un bloc de şase kilograme, relatează news.ro.

Angajaţii Ministerului Sportului s-au antrenat pentru greva generală

Angajaţii Ministerului Sportului s-au antrenat pentru greva generală

D.N.Sport / 30 iulie 2018

Lucrurile nu merg deloc bine în sportul autohton, pe stadioane şi în săli. Acum aflăm că nu se mai face deloc "performanţă", nici în birouri sau pe băncile tehnice. Dacă sportivii se antrenează pentru viitoarele competiţii în vederea unor rezultate mai bune, angajaţii Ministerului Tineretului şi Sportului se antrenează pentru greva generală, care ar putea să determine conducerea să le mărească salariile.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER - 30 Iulie 2018

MACRO NEWSLETTER - 30 Iulie 2018

Macroeconomie / 30 iulie 2018

Creditul acordat gospodăriilor din Suedia şi-a temperat creşterea anuală şi în iunie 2018, până la 6,3%, de la 6,6% în luna precedentă, în condiţiile în care soldul creditului a ajuns la 3,917 trilioane SEK, pe fondul unei creşteri cu 229...

Teodor Meleşcanu: "S-a insistat foarte clar pe ideea interesului pe care partea americană îl are în comparaţie cu relaţiile cu România, referitoare la problemele energiei, care reprezintă una din problemele principale la ora actuală".

Americanii, interesaţi de modificarea legii offshore

G.I.Companii / 30 iulie 2018

Ministrul de Externe Teodor Meleşcanu a declarat, la un post tv, că secretarul american al energiei, Rick Perry, i-a cerut lui George Maior, ambasadorul ţării noastre în SUA, ca guvernul de la Bucureşti şi Parlamentul să asigure concordanţa...

Creşteri pe linie pentru indicii bursei

BVB Creşteri pe linie pentru indicii bursei

Vlad DobreaPiaţa de Capital / 30 iulie 2018

Toţi indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat ultima şedinţă de tranzacţionare a săptămânii în teritoriu pozitiv, lichiditatea fiind de 41,35 milioane de lei, în apropierea valorii medii înregistrată în acest an, de 44,2 milioane de lei.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo