Angajaţii Ministerului Sportului s-au antrenat pentru greva generală

D.N.
Ziarul BURSA #Sport / 30 iulie 2018

Angajaţii Ministerului Sportului s-au antrenat pentru greva generală

Lucrurile nu merg deloc bine în sportul autohton, pe stadioane şi în săli. Acum aflăm că nu se mai face deloc "performanţă", nici în birouri sau pe băncile tehnice. Dacă sportivii se antrenează pentru viitoarele competiţii în vederea unor rezultate mai bune, angajaţii Ministerului Tineretului şi Sportului se antrenează pentru greva generală, care ar putea să determine conducerea să le mărească salariile.

Angajaţii din Tineret şi Sport au intrat, vineri, în grevă de avertisment, nemulţumiţi de salariile pe care le primesc. Ei au încetat activitatea timp de două ore şi au protestat în faţa instituţiilor din Capitală şi din ţară. Sindicaliştii spun că în 8 august este programată o grevă generală, cu încetarea totală a activităţii până la soluţionarea revendicărilor: "Sindicatul Naţional Sport şi Tineret protestează în numele a peste 3500 de salariaţi din Sport şi Tineret care s-au săturat să fie bătaia de joc a conducerii ministerului. Astăzi, în urma aplicării prevederilor Legii salarizării 153/2017, 70% din personal, indiferent de vechime, studii, funcţie, este plătit cu 1300 lei net/lună. Membrii noştri au aşteptat suficient după promisiunile mincinoase ale reprezentanţilor MTS şi MMJS şi sunt hotărâţi să înceteze munca pe o perioadă nedeterminată. Revendicările SNST sunt cele susţinute în comunicarea cu factorii decidenţi de la începutul anului: - egalizarea salariilor la nivelul maxim aflat în plată, conform Deciziei CCR nr.794/2016 - reîncadrarea personalului conform Legii nr. 153/2017 (diferenţiat pe funcţii, răspundere, vechime) - plata muncii în zilele de sâmbătă şi duminică, sărbătorile legale şi a orelor suplimentare - acordarea sporului de 25% pentru antrenorii care au sportivi la lotul naţional - acordarea sporurilor - aplicarea regulamentului de sporuri, - egalizarea salariilor celor din federaţiile sportive naţionale, la nivelul celor din subordonatele MTS - acordarea voucherelor de vacanţă pentru salariaţii federaţiilor sportive naţionale - suplimentarea numărului de angajaţi, deblocarea posturilor vacante - prelungirea Contractului colectiv de muncă. Pe perioada grevei, angajaţii vor respecta legislaţia în vigoare şi vor asigura serviciile esenţiale aflate în sarcina instituţiei, reprezentând cel puţin o treime din activitatea normală".

Acţiunile de protest vor continua la 2 august, cu o nouă grevă de avertisment, cu încetarea activităţii între orele 10.00 şi 12.00. În aceeaşi zi şi între aceleaşi ore, angajaţii vor organiza un miting de protest la Ministerul Tineretului şi Sportului, la care sunt aşteptate 400 de persoane din Bucureşti şi din ţară. Protestul va fi urmat de un marş spre Camera Deputaţilor şi Guvern. O parte dintre protestatari vor pleca spre Parlament, iar alţii vor merge la Guvern, unde vor depune revendicările. În acest interval, salariaţii din teritoriu vor protesta în faţa propriilor instituţii, spun sindicaliştii.

Ministerul este condus de Ioana Bran.

Reprezentanţii a zece federaţii sportive ameninţă cu neprezentarea la competiţii în cazul în care Guvernul nu le aprobă solicitările, după ce au avut o întâlnire cu ministrul Ioana Bran.

Secretarul general al Federaţiei Română de Canotaj, Sandu Pop, a declarat că foarte mulţi angajaţi ai fedraţiilor sportive sunt remuneraţi cu salariul minim pe economie, indiferent de calificări sau studii: "Am ieşit în stradă pentru drepturile salariale ale personalului din cadrul federaţiilor sportive naţionale, care, în marea lor majoritate, sunt încadraţi cu salariul minim pe economie, indiferent de studii, indiferent de munca depusă. Poate lumea nu crede, spre exemplu, kinetoterapeutul lotului olimpic feminin, cu studii superioare, este încadrat cu salariul minim pe economie. Noi am rămas pe nişte grile din 2010 şi nimeni nu vrea să ne creadă şi să ne asculte, să se reglementeze această situaţie. (...) Se poate merge până la a nu mai merge la competiţii, suntem foarte hotărâţi să facem lucrurile astea. Vorbim de salariul minim pe economie. Pare drastic să nu se mai meargă la competiţii, dar gândiţi-vă că sunt salariaţi care pleacă acasă cu 1.100 de lei la sfârşitul lunii".

În urma întâlnirii cu ministrul Tineretului şi Sportului, Ioana Bran, sindicaliştii din federaţii au aflat că solicitările lor nu ar putea fi rezolvate de către MTS, având însă posibilitatea măririi salariilor din venituri proprii. Preşedintele Sindicatului Naţional Sport şi Tineret, Andy Nagy, a declarat la ieşirea de la întâlnirea cu ministrul că se vor căuta soluţii pentru aplanarea conflictului de muncă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb