ÎN PRIMA PARTE A ACESTUI AN FAŢĂ DE ACEEAŞI PERIOADĂ DIN 2017 Grupul Medicover a înregistrat, la noi, venituri mai mari cu 17,2%

C.P.
Ziarul BURSA #Companii / 30 iulie 2018

Grupul Medicover a înregistrat, la noi, venituri mai mari cu 17,2%

Grupul Medicover, jucător pe piaţa de sănătate din ţara noastră, a înregistrat venituri de 42,2 milioane euro, în prima jumătate a acestui an, în creştere cu 17,2% faţă de perioada similară din 2017.

Medicover este prezent în ţara noas­tră prin reţeaua medicală clinică Medicover şi laboratoarele şi centrele de recoltare Synevo, România fiind a treia piaţă ca pondere a veniturilor la nivel de grup, după Polonia şi Germania.

Divizia de Servicii Medicale din România (prezentă prin spitalul şi clinicile Medicover) a înregistrat, după primele şase luni ale anului în curs, venituri de 16 milioane euro, în timp ce Divizia de Servicii de Diagnostic (reprezentată de reţeaua de laboratoare şi centre de recoltare Synevo) a avut venituri totale de 26,2 milioane euro.

Adrian Peake, director general Medicover România, a declarat: "Angajamentul nostru de a creşte pe piaţa din România este susţinut de două tranzacţii importante anunţate deja în prima jumătate a anului. Spitalul Pelican din Oradea şi Centrul Medical Academica din Bucureşti consolidează reţea­ua Medicover şi ne sprijină eforturile de a fi mai aproape de pacienţii noştri şi de a le oferi servicii complete la cel mai înalt nivel de calitate. Vom continua parcursul de creştere accelerată şi în perioada următoare".

Laurenţiu Luca, director general Synevo România, subliniază: "Continuăm extinderea teritorială, prin creşterea reţelei de puncte de recoltare şi laboratoare, şi adăugăm noi servicii personalizate de diagnostic avansat, în special în zona de histopatologie şi genetică. În prima jumătate a anului am deschis 14 noi centre de recoltare. De asemenea, ne menţinem preocuparea constantă pentru educarea pacienţilor privind importanţa prevenţiei şi pentru pregătirea profesională a specialiştilor noştri în medicina de laborator".

Medicover România este prezent de peste 22 de ani pe piaţa serviciilor de sănătate private şi, la finalul anului 2017, dispunea de o reţea de 27 de clinici în Bucureşti şi în ţară (Timişoara, Cluj-Napoca, Constanţa, Iaşi, Ploieşti, Braşov, Galaţi, Piteşti, Năvodari, Eforie Nord) şi un spital generalist în capitală - Spitalul Medicover.

Synevo România administrează o reţea naţională de 16 laboratoare şi 78 de centre de recoltare a probelor biologice, efectuând în 2017 aproape 15 milioane de teste.

La nivel de grup, Medicover, companie internaţională de servicii de sănătate şi diagnostic, listată la Bursa din Suedia (Nasdaq Stockholm), a raportat o creştere a veniturilor de 13,9%, până la 323 milioane euro, în prima jumătate a anului curent comparativ cu perioada similară din 2017, potrivit unui anunţ al companiei.

Fredrik Ragmark, CEO al Medicover, precizează: "În al doilea trimestru al acestui an am continuat să vedem o creştere generală organică solidă. Ne aşteptăm ca rata de creştere organică a EBITDA pentru 2018 să varieze în intervalul 8-12% şi ne menţinem obiectivul de a avea o rată de creştere a EBITDA compus de 18-20% pe termen mediu, respectiv în perioada 2016-2019".

Divizia de Servicii Medicale a înregistrat o creştere a veniturilor de 17,2%, până la 161,5 milioane de euro, în perioada analizată. Divizia de Servicii de Diagnostic a avut venituri în creştere cu 10,9%, respectiv 167 milioane de euro. Rezultatele diviziei de diagnostic au fost susţinute de evoluţiile foarte bune de pe pieţele din România şi Ucraina, conform sursei citate.

Înfiinţat în anul 1995, Medicover are 15.900 angajaţi şi venituri de aproximativ 580 milioane euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb