• Aceştia pleacă la băncile care îşi mută sediul din Regatul Unit în Irlanda
Zeci de directori executivi ai "Allied Irish Banks" (AIB), cea mai mare bancă din Irlanda, au fost recrutaţi de rivalii care se extind în Dublin din cauza Brexitului (ieşirea Marii Britanii din UE), ceea ce l-a determinat pe directorul executiv al instituţiei să avertizeze că plafonul de salarizare strict al ţării face dificilă menţinerea acestora, informează Financial Times (FT).
Bernard Byrne, şeful "Allied Irish Banks", a declarat că mare parte din cei 200 de manageri de top ai băncii au plecat după privatizarea acesteia, anul trecut, mulţi fiind angajaţi de companii care vin în Irlanda înainte de Brexit.
"Pierdem oameni care se duc la alte instituţii britanice sau internaţionale ce îşi mută o parte din activităţi din Regatul Unit pe piaţa irlandeză", a spus Byrne, care a devenit director al AIB în urmă cu trei ani. Acesta a adăugat: "O parte se mai duc şi la jucători care nu au de-a face cu sectorul financiar. Irlanda este un loc destul de atractiv pentru firmele tehnologice".
AIB şi cei doi concurenţi majori locali ai săi - "Bank of Ireland" şi "TSB Permanent" - trebuie să aplice un plafon de 500.000 de euro în privinţa salariilor prevăzut pentru băncile susţinute de statul irlandez. Totodată, acestora le este interzis să acorde bonusuri.
Byrne afirmă că această restricţie împiedică banca sa să-şi păstreze directorii de top.
"Nu suntem o bancă de investiţii, deci remuneraţia este mult mai modestă", a spus oficialul AIB.
Bernard Byrne subliniază că sunt multe aspecte pozitive pentru Irlanda de pe urma Brexitului, dar şi unele negative.