ANA BIRCHALL: "Gradul de absorbţie a fondurilor europene va putea ajunge în 2015 la un nivel de 10 ori mai mare decât în mai 2012"

Ioana Dogaru
Fonduri Europene / 29 septembrie 2015

În cadrul şedinţei Comisiei pentru afaceri europene desfăşurată luni, 28 septembrie, deputatul PSD a subliniat că "România a reuşit să depăşească situaţia dificilă din 2012, când înregistra un grad de absorbţie de doar 7%, iar principalele axe de finanţare erau blocate", potrivit unui comunicat de presă al deputatului Ana Birchall.

În cadrul şedinţei Comisiei pentru afaceri europene desfăşurată luni, 28 septembrie, Marius Nica, ministrul Fondurilor Europene, a prezentat un bilanţ privind stadiul utilizării fondurilor structurale şi de coeziune 2007-2013 şi stadiul programelor operaţionale pentru perioada 2014-2020.

Şedinţa a fost condusă de Ana Birchall, preşedintele Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputaţilor, iar printre participanţi, alături de membrii comisiei, s-au numărat reprezentanţii Coaliţiei Naţionale pentru Absorbţia Fondurilor Structurale (CNAFS), structură ce înglobează peste 40 organizaţii non-guvernamentale, sindicate, patronate şi membri ai mediului de afaceri de la nivel central şi local.

Deputatul PSD Ana Birchall a declarat: "În trei ani şi jumătate de guvernare a coaliţiei noastre, gradul de absorbţie a banilor europeni a crescut de peste opt ori, ajungând astăzi la 62,77%, aşa cum a arătat domnul ministru Nica. În cifre, România a atras peste 11 miliarde de euro din totalul de 19 miliarde alocate. În plus, toate axele prioritare de finanţare au fost deblocate".

În consens cu ceilalţi membri ai comisiei, Ana Birchall a reamintit necesitatea unui efort conjugat al Parlamentului şi Guvernului pentru asigurarea aplicării măsurilor ce vizează aborbţia completă şi la timp a fondurilor europene.

Cei prezenţi la şedinţă şi-au exprimat sprijinul deplin şi necondiţionat pentru trecerea cât mai rapidă prin Parlament a tuturor măsurilor necesare unei absorbţii complete şi de calitate a banilor europeni, se arată în acelaşi comunicat.

În ceea ce priveşte exerciţiul bugetar 2014-2020, Ana Birchall a subliniat că inclusiv la nivelul CAE este sprijinit planul de investiţii prioritare care cuprinde stimularea creşterii şi creării de locuri de muncă, creşterea calităţii învăţământului, intensificarea cooperării cu sectorul de afaceri şi încurajarea investiţiilor private, stimularea activităţilor de inovare şi a competitivităţii întreprinderilor pentru sporirea valorii adăugate a acestora, precum şi continuarea extinderii şi modernizării infrastructurii de transport a României.

Deputatul Ana Birchall a declarat că atingerea unui grad de absorbţie de 70% până la finalul anului în curs, obiectiv asumat de către ministrul Nica, reprezintă o ţintă realizabilă, iar oportunităţile pe care le oferă un grad de absorbţie crescut trebuie valorificate la maxim oferind României "şanse mai mari de dezvoltare şi de a reduce decalajele existente atât între regiunile din România, cât şi între ţara noastră şi alte state europene".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb