ANA MARIA PĂTRU: "Votul din diaspora contează la fel de mult precum cel al cetăţenilor din ţară"

Mirabela Vasile
Politică / 4 septembrie 2015

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Ana Maria Pătru, a participat, astăzi la dezbaterea "Pregătirea organizării alegerilor, noua lege electorală, experienţe rezultate din pregărirea şi desfăşurarea exerciţiilor electorale precedente", organizată de Ministerul Afacerilor Externe, informează un comunicat de presă transmis de AEP.

La dezbatere, care a avut loc în contextul desfăşurării, în perioada 1-4 septembrie, a Reuniunii Anuale a Diplomaţiei Române, au participat şefii misiunilor diplomatice permanente - ambasadori, consuli generali, directori ai Institutelor Culturale Române din străinătate.

Cu acest prilej, preşedintele AEP, Ana Maria Pătru, a trecut în revistă principalele reglementări care se referă la exercitarea dreptului de vot de către cetăţenii români în străinătate cuprinse în Legea nr. 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente.

Preşedintele Autorităţii le-a vorbit celor prezenţi despre importanţa înscrierii alegătorilor români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate în Registrul electoral, începând cu data de 1 aprilie a anului curent, astfel încât pentru alegerile parlamentare de anul viitor să poată fi înfiinţate suficiente secţii de votare, iar experienţa de la alegerile prezidenţiale din 2014 să nu se mai repete.

"Accesul neîngrădit la urne al românilor din diaspora, al căror vot contează la fel de mult precum cel al cetăţenilor din ţară, va fi unul dintre principalele obiective ale Autorităţii, astfel încât incidente de genul celor de la scrutinul pentru alegerea Preşedintelui din anul 2014 să nu se mai repete", le-a spus preşedintele AEP şefilor misiunilor diplomatice.

Preşedintele Autorităţii a invocat, pe de altă parte, importanţa informatizării secţiilor de votare şi a implementării Sistemului informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal, care va creşte transparenţa procesului electoral şi va împiedica tentativele de vot multiplu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb