Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a pus propire pe conturile societăţii "Editura Evenimentul şi Capital", se arată într-un comunicat de presă al ANAF.
Administraţia Sectorului 1 a Finanţelor Publice a transmis, în perioada 10 - 18 octombrie, unităţii de trezorerie un număr de 618 popriri pe conturile de disponibil al agenţilor economici, din toate sectoarele de activitate, care înregistrează obligaţii fiscale restante în sumă totală de 6.318.920 lei, încasându-se 288.314 lei, informează Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF).
Potrivit sursei citate, adresele de popriri pentru S.C. Editura Evenimentul şi Capital SRL au fost transmise unităţii de trezorerie în data de 11.10.2013 pentru obligaţiile de plată aferente lunilor iulie, august şi septembrie în suma totală de 404.160 lei, iar în data de 14.10.2013 s-a încasat suma de 22.417 lei, aflată în sold. Suma era indisponibilizată la unitatea de trezorerie şi era formată din plăţi în contul de disponibil al societăţii efectuate în perioada august - octombrie 2013.
ANAF precizează că Editura Evenimentul şi Capital înregistrează din 2012 obligaţii de plată totale în suma de 6.532.146 lei.
"Selecţia contribuabilior care înregistrează datorii restante la bugetul de stat, în vederea transmiterii adreselor de poprire, este făcută automat de sistemul informatic şi vizează agenţii economici din toate domeniile de activitate", se mai arată în comunicat.
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) desfăşoară un amplu proces de reorganizare, atât în planul modului de organizare şi funcţionare a structurilor sale, în special a celor de control, cât şi în planul eficientizării activităţilor de administrare a veniturilor.
În cadrul acestui proces care are ca obiective principale reducerea semnificativă a evaziunii fiscale şi îmbunătăţirea colectării veniturilor statului, structurile ANAF îşi concentrează eforturile pe eficientizarea măsurilor administrative şi legislative care pot contribui decisiv la îndeplinirea obiectivelor asumate.
Astfel, având în vedere necesitatea recuperării cu celeritate a prejudiciilor aduse bugetului de stat, ANAF acordă o atenţie deosebită măsurilor de executare silită ce reprezintă o componentă a acţiunilor care au ca obiectiv prioritar îmbunătăţirea colectării.