ANAF verifică toate companiile din energie care ar trebui să plătească taxa de solidaritate

G.D.
Miscellanea / 16 ianuarie 2023

ANAF verifică toate companiile din energie care ar trebui să plătească taxa de solidaritate

Şeful ANAF, Lucian Heiuş, a anunţat, astăzi, la Prima News, că au fost începute verificările asupra modului în care este calculată cifra de afaceri, nu numai a companiei OMV Petrom, ci a tuturor companiilor care pot intra sub incidenţa OUG 186, precizând că nu are nicio legătură activitatea desfăşurată de OMV Petrom din România cu una desfăşurată de OMV în Austria legat de această contribuţie de solidaritate, informează News.ro.

"Am început deja verificările amănunţite asupra modului în care este calculată cifra de afaceri, nu numai a companiei OMV Petrom, ci a tuturor companiilor care pot să intre sub incidenţa Ordonanţei de Urgenţă 186. Când vom fi finaliza aceste verificări, vom şti cu exactitate care dintre companiile din România datorează această contribuţie de solidaritate. Trebuie să fim foarte atenţi pentru că termenul final de depunere a situaţiilor financiare pentru companiile din România este sfârşitul lunii mai. Dar cu probabilitate de 99,9% vom şti undeva am estimat eu în maxim două săptămâni ce companii se încadrează pe prevederile Ordonanţei 186", a afirmat şeful ANAF.

El a precizat că în privinţa contribuţiei de solidaritate nu există nicio legătură între activitatea desfăşurată de OMV Petrom în România şi cea a OMV în Austria.

"OMV Petrom este o companie româneasă, cu sediul în România, care îşi plăteşte toate impozitele şi taxele în România. OMV Austria primeşte doar de la compania din România dividendele aferente procentului de 51,15 % care este numărul de acţiuni pe care îl are. Restul de acţiuni sunt împărţite la statul român sau la societăţi juridice, fonduri de investiţie din România. Nu are nicio legătură activitatea desfăşurată OMV Petrom din România cu o activitate desfăşurată de OMV în Austria legat de această contribuţie de solidaritate. Singura întrebare este dacă acel prag de 75% este sau nu este atins pentru activitatea companiei OMV Petrom, nu discutăm de grupul OMV. Trebuie să fim atenţi să vedem dacă este calculat corect, dacă este interpretată legea fiscală corect şi dacă nu s-au încercat anumite inginerii financiare în stabilirea acestui prag", a mai transmis Lucian Heiuş.

OMV Petrom se află într-un conflict deschis cu autorităţile fiscale din România, în urma anunţului companiei că nu va plăti contribuţia de solidaritate, motivând că veniturile din extracţia hidrocarburilor şi rafinare nu depăşesc 75% din cifra de afaceri, condiţie prevăzută atât în regulamentul european, cât şi în Ordonanţa prin care acesta a fost implementat în legislaţia autohtonă.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. Nu e nici "un conflict deschis", voi exagerati. Petrom a dat un comunicat dintr-o propozitie. Dupa calculele noastre nu ne incadram in Ordonanta nu stiu care, si din propozitia aia, care a fost singura declaratie Petrom presa a facut din tantar armasar: razboi intre Petrom si finante, conflict deschis, Petrom smechereste, Petrom fenteaza , "Gaselnita OMW PETROM", ETC.

    Toate titlurile astea din presa cam iti dau de inteles cum ca Petrom incearca sa fenteze pe cineva.Uite si la dir ANAF cum vorbeste: ingineriile financiare binecunoscute, ca si cum mereu Petromul face smecherii, binecunoscute.

    Normal e ca o companie sa isi protejeze profitul. Legal. Daca au posibilitatea sa faca asta legal e normal. Dar in Romania esti bestelit daca nu te lasi jecmanit de stat si cauti toate variantele LEGALE de a-ti proteja pana la urma afacerea, pt ca acei bani sunt necesari pt investitii. 

    ANAF-ul face verificari la SNP...

    Si daca le da cu virgula...68.3333. 

    SNP va plati supraimpozitarea. Cum asa? 

    Ordonanta 186/28.12/2022 va merge in Parlament unde va putea fi modificata.

    Anuntul OMV Petrom ca nu va plati face parte din categoria schimbului de amabilitati ''ba pe a mati''. 

    1. daca o modifica se aplica de la anul viitor

      sau dupa parerea ta, o poate modifica astfel incat sa plateasca 99% impozit pe profit incepand cu evul mediu timpuriu?

      Precum s-a vazut, poate fi si retro activa.

    #pensii speciale.

    Trebuie bani si pentru speciale. 

    De ce a cedat pe nimic Adrian Nastase, Petromul? 

    De ce?

    Asemenea perla romaneasca se pierde dupa un razboi, nu dupa un razboi de culise. 

    1. Chiar crezi ca a fost pe nimic? Nimic pentru statul roman, dar nu cred ca a fost tot nimic si pentru Nastase.

      Am aflat de la o sursa din interior de exemplu o "afacere" : primaria unui oras, nu spun care, a vandut cu 3 euro metrul patrat un teren intr-o zona destul de buna a orasului catre un dezvoltator imobiliar(acum vreo 20 de ani). La un sprit am aflat ca daaa, terenul a fost 3 euro, dar spaga a fost 1 milion de euro. Nu pot dovedi binenteles. Asa cum nici la Petrom nu vom sti dc a fost intr-adevar ieftin?  

      Pentru ca asa a trebuit ca sa indeplinim criteriile

    functionari anaf sunt numiti politic

    concursul este pentru "ochi pulimi"  

    multinationalele dicteaza politica pe Dambovitza

    pnl este controlat de multinationale (ati uitat! ce mai face buldog_ul ) 

    gargara multa si cam atat , pe model de campanie electorala .cand trebuie sa se ajunga la ceva concret , vin cu scuze si mult tocita , pai noi nu avem atributii , si gata s-a terminat tambalaul .

    Staul nu-i in stare sa incaseze calumea taxe , si nici banii incasati nu-i in stare sa-i gestioneze ca un bun administrator ca sa zic asa. De-aia mereu sunt datori si in foame de bani. Staul e ca un salariat care traieste de la salar la salar si mereu mai cere bani imprumut, ba la banca ba la prieteni sau rude. Chiar daca-i cresc veniturile, tot in aceeasi situatie e.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb