ANALIZA AUTOVIT: "Creşte numărul maşinilor achziţionate din România"

A.M.
Miscellanea #Auto / 30 iulie 2019

"Creşte numărul maşinilor achziţionate din România"

Piaţa auto din România s-a revigorat constant în ultimii cinci ani, iar ultima analiză realizată de platforma online Autovit.ro, pe baza informaţiilor furnizate de Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, arată din nou cifre record pentru prima jumătate a acestui an, se arată într-un comunicat remis redacţiei noastre.

În ultimele 6 luni s-au realizat peste 600.000 de tranzacţii cu maşini, la fel ca în vremurile bune de dinaintea crizei economice. Spre deosebire de acea perioadă, când piaţa maşinilor noi genera valorile cele mai mari, în prezent reînmatriculările (tranzacţiile cu maşini second-hand pe plan intern) stau cel mai bine.

Piaţa maşinilor noi a crescut cu 19% şi a ajuns la cel mai bun nivel din ultimii 11 ani. Ianuarie şi iunie au fost cele mai bune luni, cu 14.000 de unităţi, iar aprilie a fost cea mai slabă lună, cu sub 9.000 de maşini. Iunie a fost a treia cea mai bună lună din ultimii 10 ani, precizează sursa citată.

Importurile de maşini second-hand au înregistrat o scădere de 7%, dar totalul de 217.000 de unităţi tranzacţionate este consistent şi a mai fost depăşit doar în 2017 şi 2018. Cel mai slab prim semestru pentru piaţa second-hand a fost în 2011, cu sub 45.000 de maşini.

Conform estimărilor Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, piaţa maşinilor second-hand din import poate atinge 400.000 de unităţi chiar şi dacă al doilea semestru va fi sensibil mai slab decât primul. Este foarte posibil ca şi reînmatriculările să aibă cel mai bun an din istoria lor, cu peste 550.000 de unităţi.

Pe platforma Autovit.ro se găsesc, în orice moment, peste 30.000 de anunţuri pentru autoturisme, dintre care 27% sunt pe segmentul de preţ 5.000-10.000 euro şi 60 de maşini full-electrice de la peste zece mărci auto.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Mașini mai multe.

    Drumuri? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb