Potrivit analizei interne a AVBS Credit, planurile românilor care lucrează în sistemul bancar sunt legate de continuitatea în domeniu sub o altă formă, astfel, 1 din 3 angajaţi din sistemul bancar ar accesa o franciză în domeniul brokerajului bancar, conform unui comunicat remis redacţiei.
Conform datelor companiei, aproximativ 30% dintre angajaţii din sistemul bancar doresc să avanseze în carieră şi se reorientează către activităţi profesionale mult mai bine plătite. Aceştia sunt dispuşi de a-şi continua cariera, alegând să rămână în acelaşi domeniu, dar nu ca angajaţi, ci ca antreprenori în brokerajul de credite. Profesia de broker de credite oferă oportunităţi de avansare în carieră specialiştilor din domeniul financiar-bancar care au la îndemână un ecosistem de avansare profesională.
"Din ce în ce mai mulţi angajaţi din sistemul bancar conştientizează beneficiile unei francize în domeniul brokerajului bancar şi aleg să se orienteze către următoarea etapă în carieră. La specialiştii bancari am sesizat o nevoie de creştere în cariera acestora, o dorinţă stringentă de a trece de la statutul de angajat la cel de antreprenor în domeniul intermedierii de credite bancare", spune Valentin Anghel, CEO & Founder AVBS Credit.
Angajat vs. antreprenor în sistemul bancar. Un broker de credite câştigă şi peste 15.000 euro pe lună şi poate să ajungă chiar şi la suma de 200.000 euro pe an.
Aceeaşi analiză AVBS Credit prezintă motivele pentru care un specialist bancar s-ar orienta către o franciză în domeniu:
60% vor câştiga mult mai mulţi bani;
20% doresc să îşi planifice singuri programul de lucru;
15% declară că vor avea mai mult timp liber;
5% preferă independenţa, să nu aibă şefi;
AVBS Credit numără peste 50 de Francize răspândite în Bucureşti şi în oraşele importante ale ţării. 70% dintre Francizele AVBS Credit sunt conduse de oamenii care au renunţat la joburile din bancă, pentru că au decis să devină antreprenori în sistem de franciză, au vârste cuprinse între 25 - 54 de ani şi provin din oraşe precum Bucureşti, Arad, Baia Mare, Bistriţa, Braşov, Brăila, Caransebeş, Călăraşi, Constanţa, Craiova, Drobeta Turnu-Severin, Focşani, Gheorgheni, Iaşi, Lugoj, Mangalia, Otopeni, Petroşani, Piteşti, Ploieşti, Satu Mare, Strehaia, Târgovişte, Târgu Mureş şi Timişoara. Cel mai mare credit bancar intermediat de către un broker de credite AVBS Credit se situează în jurul valorii de 500.000 euro şi a fost destinat achiziţiei unei locuinţe.
Planurile companiei de brokeraj bancar sunt de a-şi dubla francizaţii actuali, atingând un număr de 100 francize până la finalul anului 2022.
Referitor la produsele de creditare ale companiei, cele mai accesate sunt: 74% creditele ipotecare, 13% creditele Nevoi Personale, 10% creditele Noua Casă, 3% alte tipuri de credite.
Cu sprijinul brokerilor de credite, cetăţenii din România au acces la cele mai bune produse bancare conform nevoilor lor. Clienţii care au în plan să achiziţioneze o locuinţă pot contacta brokerii AVBS Credit pentru a primi informaţiile necesare şi pentru intermedierea unui credit ipotecar potrivit lor.