ANALIZĂ EKATHIMERINI.COM PENTRU IANUARIE-APRILIE 2019: Bursa din Atena are cea mai bună evoluţie din ultimii 20 de ani

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 23 aprilie 2019

Bursa din Atena are cea mai bună evoluţie din ultimii 20 de ani

Plus de aproape 27% de la începutul anului curent

Piaţa acţiunilor din Grecia se bucură, în prezent, de cea mai bună perioadă de patru luni de după 1999, după dificultăţile care au afectat-o în 2018, conform unei analize ekathimerini.com, care arată că indicele de referinţă al Bursei din Atena (ASE) a înregistrat un câştig de 26,92% de la începutul anului până la data de 18 aprilie. Avansul este al doilea ca mărime din lume, după cel consemnat de Bursa din China.

Potrivit studiului, principalul factor al creşterii Bursei din Atena l-a reprezentat evoluţia acţiunilor băncilor, al căror indice a crescut cu aproximativ 70% faţă de minimele istorice înre­gistrate la sfârşitul lunii ianuarie. Potrivit analiştilor, un declin uşor al preţurilor acţiunilor nu ar fi o surpriză în acest moment, însă perspectivele pe termen lung ale titlurilor băncilor rămân pozitive.

O analiză recentă a Wood & Company consideră că băncile greceşti merită evaluări mai mari, drept pentru care societatea îşi menţine recomandarea de a cumpăra titlurile instituţiilor de credit.

Conform băncii elveţiene UBS, viziunea investitorilor asupra Greciei s-a schimbat semnificativ, iar piaţa primeşte acum în mod pozitiv soluţiile propuse pentru reducerea expunerilor neperformante (NPE) ale băncilor elene, estimând că au crescut şansele ca aceste soluţii să fie puse în aplicare.

Sursa citată precizează că aprilie este a patra lună consecutivă de creştere pentru indicele ASE, iar condiţiile actuale vor favoriza menţinerea acestuia în teritoriu pozitiv, în luna mai. Acest lucru se datorează, conform ekathimerini.com, faptului că în săptămânile următoare se anticipează unii catalizatori semnificativi pentru piaţă, care vor accentua interesul inves­titorilor.

Recent, UBS a modificat în sens pozitiv calificativul Greciei la "over­weight" (în rândul pieţelor emergente), datorită creşterii puternice a preţurilor obligaţiunilor de stat şi scăderii constante a pesimismului faţă de ţară. Pe lângă faptul că se aşteaptă ca alegerile generale din acest an să consolideze perspectivele ţării, au existat evoluţii pozitive apreciate de investitori, potrivit sursei.

Aceasta subliniază că în evoluţia pieţei se reflectă deja o nouă modificare pozitivă a calificativului acordat economiei Greciei de către Standard & Poor's, aşteptată vineri, respectiv o modificare din partea DBRS, pe 3 mai. La mijlocul lunii mai este aşteptată o nouă emisiune de obligaţiuni elene pe şapte ani, precum şi rambursarea anticipată a unei părţi din împrumuturile de la Fondul Monetar Internaţional, respectiv unele veşti bune pentru bănci, şi anume: aprobarea planurilor de securitizare a NPE, respectiv modificarea în sens pozitiv a ratingului Eurobank în indicii MSCI.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb