ANALIZĂ ERSTE BANK:  Exporturile în SUA cresc atractivitatea "Antibiotice" Iaşi

IZABELA SÎRBU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 23 iunie 2010

Exporturile în SUA cresc atractivitatea "Antibiotice" Iaşi

Analiştii dau o ţintă de 0,626 lei/acţiune

Exporturile în SUA şi amânarea implementării sistemului claw- back i-au făcut pe analiştii Erste Bank să îşi revizuiască recomandarea de "vânzare" în "păstrare" pentru acţiunile producătorului de medicamente "Antibiotice Iaşi", după ce, la mijlocul lunii iunie, compania a început să exporte în SUA.

Astfel, noile estimări pe "Antibiotice" indică un preţ ţintă de 0,626 lei pe unitate, în uşoară creştere faţă de ţinta precedentă, de 0,624 lei.

Raluca Ungureanu, analist în cadrul departamentului de cercetare al BCR, parte a grupului Erste Bank, a explicat: "Ne-am îmbunătăţit recomandarea, de la reducere la păstrare, pentru a reflecta sentimentele mai bune cu privire la aceas-tă companie".

Preţul ţintă indicat de Erste Bank este cu circa 6% mai mare faţă de preţul la care titlurile "Antibiotice" se tran-zacţionau în şedinţa de ieri.

Acţiunile producătorului de medicamente nu au avut o evoluţie pozitivă de la începutul acestui an, depreciindu-se cu circa 7%.

Compania a început, la mijlocul acestei luni, să exporte medicamente injectabile în Statele Unite ale Americii, încheind un contract în valoare de patru milioane de dolari pe an, pe o perioadă de cinci ani.

"Creşterea exporturilor este un obiectiv strategic pentru companie, mai ales în contextul înrăutăţirii situaţiei economice de pe piaţa internă. Pentru perioada 2010-2014, ne aşteptăm la o creştere medie anuală de 9% a vânzărilor", a mai sub-liniat Raluca Ungureanu.

Analiştii estimează că "Antibiotice" Iaşi va încasa din vânzări 245,8 milioane de lei în 2010, mai mult faţă de ceea ce estimau iniţial, respectiv 242 milioane de lei.

De asemenea, Erste Bank se aşteaptă ca producătorul de medicamente să înregis-treze, anul acesta, un profit net în valoare de 15,9 milioane de lei, cu 7% mai puţin faţă de estimările anterioare, cu toate că taxa de claw-back, care prevede ca societăţile de medicamente să plătească trimes-trial o contribuţie din valoarea încasărilor, a fost amânată.

"Suntem de părere că acest sistem de taxare ar putea fi amânat până la începutul anului viitor", au conchis analiştii băncii austriece.

Sistemul claw-back prevede ca toţi producătorii de medicamente, care des-fac produse pe piaţa locală, să contribuie la finanţarea sistemului public de Sănătate cu 5% până la 11% din veniturile rea-lizate în urma vânzării produselor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

15 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9765
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7057
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3012
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9660
Gram de aur (XAU)Gram de aur388.7340

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb