ANALIZĂ KEYSFIN:  Tot mai multe firme mari intră în insolvenţă

Mirabela Vasile
Companii / 1 august 2015

"Insolvenţa de care suferă economia românească are efecte perverse. Deşi în statistici numărul cazurilor de insolvenţă este în scădere, în spatele cifrelor se ascunde o situaţie alarmantă. Tot mai multe firme cu afaceri de peste 1 milion de euro îşi declară incapacitatea de plată", arată o analiză realizată de KeysFin.

Peste 4.700 de societăţi au intrat în insolvenţă în primele şase luni, în scădere cu 55,98%, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2014, arată datele Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC).

Cel mai mare număr de companii intrate în insolvenţă, 1076, a fost înregistrat în municipiul Bucureşti, în scădere cu 50,74%, în primele şase luni comparativ cu aceeaşi perioadă din 2014.

Pe următoarea poziţie se situează judeţul Bihor cu 303 companii în insolvenţă (-62,91%), Timiş cu 284 firme (-40,96%) şi Maramureş cu 276 (+10,74%).

Statistica mai arată că din punct de vedere al riscului insolvenţelor, cele mai sigure judeţe sunt Călăraşi, Harghita, Bistriţa Năsăud, Botoşani, Sălaj şi Teleorman, acolo unde numărul firmelor care au declarat incapacitatea de plată nu trece de 50 de cazuri.

Experţii în insolvenţă ne spun însă să nu ne îmbătăm cu apă rece. Marea problemă este că a crescut numărul insolvenţelor în rândul firmelor mari, cu un impact major în economie.

Potrivit statisticilor, media incidenţei insolvenţei în România este de 45 de cazuri la 1000 de firme active, de patru ori mai mare decât media în plan regional. Economia românească conduce detaşat topul insolvenţelor în Europa de Est.

În materie de riscuri pe termen mediu şi lung, specialiştii au în vizor firmele din domeniul construcţiilor.

"Ca efect al crizei economice, multe societăţi din domeniul construcţiilor au ramas în patrimoniu cu imobilele edificate. Întreţinerea acestor imobile implică costuri ridicate (inclusiv plata impozitelor). Aceasta ar constitui o vulnerabilitate accentuată pentru societăţile care nu vor reuşi să vândă aceste bunuri", a explicat Diana Deleanu, avocat bussines, Rovigo.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb