ANALIZĂ LEKTRI.CO: Peste 10.000 de vehicule electrice au fost înmatriculate în România anul acesta

G.D.
Companii / 13 decembrie 2022

Peste 10.000 de vehicule electrice au fost înmatriculate în România anul acesta

LEKTRI.CO prezintă indexul de e-mobilitate pentru anul 2022, până în luna noiembrie inclusiv. Conform datelor centralizate în acest interval, specialiştii anunţă că pe parcursul anului 2022 au fost înmatriculate în România circa 10,140 vehicule electrice, mai mult decât în ultimii doi ani cumulat, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit indexului menţionat, în 2020 au fost înmatriculate circa 3,130 VE, iar anul trecut s-au depăşit 6,800 de unităţi înscrise. Volumul cumulat în cei doi ani a fost depăşit de rezultatele înregistrate anul acesta, respectiv circa 10,140 de unităţi înregistrate. Per total, parcul de vehicule electrice din România a trecut de 23.000 de unităţi, iar în luna noiembrie au fost înmatriculate 915 vehicule electrice (dintre care 12 vehicule comerciale LCV).

"Sfârşitul lui 2022 vine cu o confirmare a tendinţei observate pe parcursul ultimilor ani, aceea că vehiculele electrice sunt la mare căutare. Ne bucurăm să vedem că tot mai mulţi români se îndreptă spre e-mobilitate şi credem că trendul se va menţine pe creştere, cu luni mai bune şi mai puţin bune, în funcţie de schimbările survenite în piaţă. Ne propunem să susţinem în continuare această creştere printr-o infrastructură de încărcare corespunzătoare", a declarat Claudiu Suma, CEO LEKTRI.CO.

Potrivit sursei citate, Dacia Spring se menţine, în continuare, în topul preferinţelor românilor, înregistrând 459 de unităţi înmatriculate doar în noiembrie, circa 50% din total. Pe locul al doilea în această lună revine VW E-UP, cu 59 de înmatriculări, urmat de Renault Megane E-TECH, cu 31 de unităţi înmatriculate, care, potrivit reprezentanţilor LEKTRI.CO, poate fi una dintre vedetele anului viitor. Segmentul high-end (unde sunt luate în considerare modele ale mărcilor Audi, BMW, Mercedes - Benz şi Porche) a înregistrat 77 de noi înmatriculări.

În topul general al parcului de VE, Dacia Spring îşi păstrează poziţia cu cca 35% din total (8,092 unităţi), iar pe locul al doilea se regăseşte Renault ZOE, cu 9,2% (2,123 unităţi) . Însă dacă până de curând Tesla Model 3 se afla pe podium, acest model a pierdut din avânt, iar VW E-UP, care se afla pe poziţia a patra, a rămas în continuare la mare căutare, urcând pe locul al treila, cu un procentaj de 5,5% (1,265 unităţi).

Raportat la infrastructura de încărcare, dacă luăm în considerare doar încărcătoarele publice, fără restricţii, cele mai utilizate sunt cele AC Type 2 şi cele de tip fast-charger CCS/CHAdeMO. Potrivit portalului Plugshare, luna trecută a fost instalat punctul de încărcare cu numărul 3000 pe teritoriul României. În prezent, se regăsesc circa 3,040 de încărcătoare publice, iar numărul locaţiilor publice de încărcare a ajuns la 1,378, se mai arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Cate automobile electrice au cumparat

    persoanele fizice % ar fi relevant 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb