ANALIZĂ NOBLE SECURITIES: Dolarul american - câştigător în faţa monedelor din UE

F. A.
Internaţional / 27 martie 2013

Dolarul american are în această lună un plus de încredere din partea investitorilor, apreciindu-se semnificativ faţă de monedele din UE, se precizează într-o analiză realizată de Noble Securities.

De la începutul lunii curente şi până în data de 26 martie, Euro a scăzut cu aproximativ 1,5% comparativ cu Dolarul american, iar evoluţia majorităţii monedelor din UE a exprimat, în general, în acest interval de timp, aceeaşi reacţie a investitorilor; Forintul şi Leul au marcat cele mai mari deprecieri faţă de moneda americană: Forintul a scăzut cu 4,7%, iar Leul cu 2,8%. În intervalul 1-26 martie, comparativ cu Dolarul american, Zlotul polonez a scăzut cu 2,3%, Coroana cehă cu aproape 2%, iar alte monede din UE s-au depreciat, la rândul lor, in diferite proporţii mai mici de 2%; Lira Sterlină a încheiat intervalul cu o valoare aproape egală cu cea de la deschiderea acestuia, se arată în analiză.

Analiştii Noble Securities susţin că dolarul american a crescut pe fondul unor rezultate pozitive ale economiei americane din ultima vreme (în ceea ce priveşte piata muncii, sectorul imobiliar etc).

"În acelaşi timp însă, aprecierea monedei americane în raport cu Euro a exprimat reacţia pieţei la criza din Cipru şi efectele asupra monedei unice europene. Nu cred că putem încă să estimăm efectele pe termen mediu şi lung ale acestei crize; < actorii > săi au ieşit < şifonaţi > atât din cauza situaţiei în care s-a ajuns în Cipru (cu magazine la limita de a fi aprovizionate, populaţia şi firme fără cash etc), cât şi ca urmare a precedentului creat prin taxarea unor depozite bancare", a arătat Victor Safta, Director General Noble Securities- sucursala România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb