ANALIZĂ:  Roma, Barcelona, Istanbul şi Londra, cele mai populare destinaţii externe de Paşte

A.T.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 28 martie 2019

Roma, Barcelona, Istanbul şi Londra, cele mai populare destinaţii externe de Paşte

Anul acesta Paştele pică la o dată mai târzie faţă de anul trecut, iar pentru mulţi va reprezenta primul weekend prelungit din an. Potrivit, motorului gratuit de căutare pentru călătorii momondo.ro, cei mai mulţi români călători preferă să petreacă Paştele în marile oraşe ale Europei.

Analiza realizată de motorul de căutare arată că dintre cele 50 cele mai populare des­tinaţii de Paşte de anul acesta din punctul de vedere al căutărilor de zboruri pe distanţe scurte şi medii, Roma se bucură de cel mai mare interes din partea românilor, fiind urmată de Barcelona, Istanbul şi Londra. Acest clasament al primelor 10 cele mai căutate destinaţii a cunoscut puţine modificări faţă de anul trecut când capitala Italiei, a Regatului Unit şi a regiunii catalane ocupau, de asemenea, locurile fruntaşe.

Scăderea interesului pentru Moscova, care în 2018 se afla pe locul 4 în top, reprezintă o schimbare importantă de anul acesta, conform momondo.ro. În acelaşi timp, alte capitale europene - precum Lisabona şi Viena - şi-au făcut loc în primele 10 cele mai căutate destinaţii de Paşte pentru români.

Anul acesta, preţul mediu al zborului dus-întors către cea mai căutată destinaţie (Roma) este de 120 (cu 27% mai scump faţă de anul trecut), în vreme ce zborul către Barcelona s-a scumpit cu 43% faţă de aceeaşi perioadă a lui 2018, ajungând la 204. Împreună cu Barcelona, Amsterdam şi Lisabona sunt cele mai scumpe destinaţii din punctul de vedere al zborurilor din acest top 10, cu preţuri de 196, respectiv 210.

Pe de altă parte, cele mai mici preţuri medii ale biletelor de avion au fost înregistrate către Milano (99) şi Viena (102): aproape jumătate din preţul către cele mai scumpe destinaţii. De fapt, dintre cele mai populare destinaţii de Paşte de anul acesta, Viena este singura care se bucură de scăderi de preţ semnificative comparativ cu 2018: cu 33% mai ieftine faţă de anul trecut.

Zborurile către Londra în perioada Paştelui de anul acesta sunt puţin mai ieftine comparativ cu cele de anul trecut (1%).

În ceea ce priveşte cazarea, Puerto de la Cruz, oraş aflat în nordul Insulei Tenerife, a fost cea mai căutată destinaţie de Paşte, urmat de două destinaţii turceşti: Istanbul şi Pamukkale, conform momondo.ro

Moscova, împreună cu oraşul maltez Golful Saint Paul, primele două cele mai căutate destinaţii în 2018 din punctul de vedere al cazării, au ieşit complet din top 10 făcând loc altor destinaţii precum Amsterdam sau Göreme (al treilea oraş turcesc din acest clasament, în 2019).

Analiza preţurilor medii pentru o cameră dublă în hotelurile de 3 şi 4 stele în aceste destinaţii populare de Paşte a arătat faptul că Pamukkale - acest teritoriu turcesc ce aparţine apelor termale şi calcarului - este cea mai ieftină destinaţie din punctul de vedere al cazării. Preţul mediu pe noapte al unei camere duble este de 17, urmat de Puerto de la Cruz cu 24 . La polul opus, Amsterdam şi Barcelona sunt oraşele cu cele mai scumpe cazări: 148, res­pectiv 122 sunt preţurile medii ale unor astfel de camere de hotel.

Aşadar, atunci când plănuiesc vacanţa de Paşte în străinătate, românii preferă, în principal, marile oraşe europene. Cu toate acestea, rezultatele căutărilor de hoteluri în 2019 demonstrează un interes sporit faţă de destinaţii turceşti, precum şi pentru însoritul orăşel aflat pe coasta Insulelor Tenerife (Puerto de la Cruz). În ceea ce priveşte preţurile zborurilor, cele mai multe dintre acestea au crescut, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Căutările au fost realizate pe momondo.ro între 26.08.17 - 26.02.18 pentru călătorii realizate între 04.04.2018 - 10.04.2018 şi între 26.08.2018 - 26.02.2019 pentru călătorii realizate între 25.04.2019 - 01.05.2019. Preţurile se referă la zboruri dus-întors la clasa economică şi la o cameră dublă pe noapte într-un hotel de 3 sau 4 stele.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb