Analiza Thoughtworks: Specialiştii arată optimism rezervat în faţa inteligenţei artificiale

I.A.
Companii / 28 aprilie 2023

Analiza Thoughtworks: Specialiştii arată optimism rezervat în faţa inteligenţei artificiale

Thoughtworks (NASDAQ: TWKS), o companie globală de consultanţă în tehnologie care integrează strategie, design şi inginerie pentru a stimula inovaţia digitală, a lansat raportul său bianual Technology Radar, Volumul 28, bazat pe observaţiile, experienţele şi interacţiunile directe cu alţi jucători globali în rezolvarea unora dintre cele mai presante probleme de business, potrivit unui comunicat remis astăzi redacţiei.

Potrivit comunicatului, ajuns în al 13-lea an, cel mai recent raport Tech Radar evaluează în acelaşi timp impactul inteligenţei artificiale (AI), care a devenit tot mai accesibilă şi mai integrată în procesele de business. Conform conluziilor din raport, printr-o implementare AI, cu o inginerie robustă în spate, companiile pot genera valoare pentru clienţi în cel mai eficient mod. Totuşi, specialiştii din tehnologie arată un optimism rezervat în faţa inteligenţei artificiale.

Dr. Rebecca Parsons, Chief Technology Officer la Thoughtworks a declarat: "Majoritatea companiilor deja experimentează AI şi analizarea datelor. Această maturizare a instrumentelor este o dovadă suplimentară a unei utilizări extinse a acestor tehnologii. Integrarea inteligenţei artificiale cu bunele practici în inginerie duce la soluţii mult mai responsabile şi centrate pe date, care abordează o categorie mai mare de utilizatori. Acest lucru este însă în contrast cu inteligenţa artificială generativă şi sfătuim companiile să fie prudente şi să evite folosirea acesteia într-un mod inadecvat care poate duce la riscuri reputaţionale şi de securitate".

Potrivit specialiştilor, în prezent accesul la date şi coduri de limbaj nu mai reprezintă o problemă. În schimb, accentul ar trebui să se pună pe calitatea de nivel înalt a acestora, pentru a crea modele care să reziste în timp şi să răspundă corespunzător la contextul în schimbare.

Conform sursei citate, evoluţia instrumentelor din tehnologie are loc odată cu transformări susţinute de teste - precum cele pentru corectitudinea datelor sau testarea unor modele care să consolideze fluxurile ce alimentează bazele de date analitice. Integrarea celor mai bune practici în validarea modelelor şi asigurarea calităţii este, de asemenea, esenţială în înlăturarea prejudecăţilor şi în asigurarea unor sisteme etice de învăţare automată (Machine Learning - ML) cu rezultate optime.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb