ANALIZĂ TRADEVILLE: Teraplast a raportat un profit net în creştere cu 40%

V.D.
Companii / 7 noiembrie 2018

Teraplast a raportat un profit net în creştere cu 40%

Grupul Teraplast a raportat un profit net aferent primelor 9 luni din 2018 la 22,3 milioane de lei, în creştere cu 40% faţă de aceeaşi perioada a anului precedent.

Evoluţia pozitivă a vânzărilor companiei a fost determinată în principal de creşterea accelerată cu peste 208% a vânzărilor Diviziei Steel faţă de aceeaşi perioada a anului precedent până la 350,7 milioane de lei, divizie a cărei pondere în total venituri este de 59%. De asemenea, divizia de mase plastice a companiei a înregistrat o majorare de peste 33% până la 240,7 milioane de lei, se arată într-o analiză efectuată de Tradeville.

Cheltuielile operaţionale ale companiei s-au majorat cu 102% la 559 milioane de lei, evoluţie datorată intensificării activităţii operaţionale şi procesului de extindere a companiei Teraplast atât prin deschiderea de noi puncte de lucru şi filiale, cât şi prin preluarea unor jucători de pe piaţa materialelor de construcţii. Dintre cheltuielile operaţionale remarcăm dublarea cheltuielilor cu materii prime şi mărfuri faţă de primele nouă luni din 2017, până la 448,45 milioane de lei, dar şi creşterea cheltuielilor cu personalul cu 74,7% la 48,9 milioane de lei, evoluţie determinată atât de schimbările legislative introduse asupra legii salarizării cât şi de mărirea echipei cu 66 de noi angajaţi pentru susţinerea etapei de dezvoltare a companiei, se mai arată în analiza Tradeville.

Deşi cheltuielile operaţionale au prezentat o majorare semnificativă, rezultatul operaţional a crescut cu aproximativ 70% la 32,5 milioane de lei. Pe de altă parte, strategia de investiţii a companiei a condus la creşterea EBITDA cu 60,33% până la 52,7 milioane de lei, însă marja EBITDA s-a diminuat cu 20% comparativ cu aceeaşi perioada a anului precedent la 8,94%, informează specialiştii Tradeville.

Achiziţia fabricii din Serbia de panouri sandwich şi preluarea controlului companiei Depaco au condus la creşterea accelerată a vânzărilor Diviziei Steel. La doar 1 an de la deschidere, TeraSteel Serbia a înregistrat un volum de vânzări de peste un milion de metrii pătraţi de panouri termoizolante şi peste 100,000 metri liniari de tablă cutată, în valoare de aproximativ 13 milioane de euro.

Din punct de vedere al prezenţei companiei pe piaţa internaţională, la nivelul Europei Centrale şi de Est compania deţine o cota de piaţă pe segmentul de panouri termoizolante sandwich de 17,4%, în timp ce pe segmentul de tablă compania deţine 70% din producţia autohtonă.

Veniturile pe Divizia de Mase Plastice (care înglobează instalaţiile PVC, polietilenă, tâmplăria termoizolantă şi granule PVC) au crescut la rândul lor cu 33% până la 240 de milioane de lei. Divizia de Mese Plastice a înregistrat o creştere EBITDA de 13,58% până la 21 milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb