Analiză WBS SUA - jurnal bursier - 10 martie

WBS
Internaţional #Jurnal Bursier / 11 martie 2010

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Pieţele americane şi-au continuat creşterea pentru a doua zi consecutiv, alimentate de creşterile înregistrate de sectorul financiar, care a realizat miercuri a noua sesiune consecutivă de creştere, reprezentând cea mai lungă perioadă pozitivă din ultimii 12 ani. Creşterile indicilor au înregistrat însă corecţii în ultimele ore de tranzacţionare, pe fondul speculaţiilor privind o posibilă creştere de către China a nivelului dobânzilor pentru limitarea efectelor inflaţioniste.

    Departamentul Comerţului a anunţat miercuri că nivelul stocurilor en gros a scăzut în ianuarie cu 0.2% faţă de luna decembrie, revizuind în acelaţi timp scăderea din ultima lună a anului trecut de la -0.8% la -1%. În urma creşterii cu 1.3% a vânzărilor, raportul dintre stocuri şi nivelul vânzărilor a atins un nou minim la 1.10, după ce cu un an în urmă atinsese maximul ultimilor 27 de ani la 1.35. În absenţa unei creşteri a producţiei, tendinţa descrescătoare a stocurilor ar putea reduce creşterea PIB din perioada următoare.

    Indicele aplicaţiilor pentru credite ipotecare a crescut cu 0.5% în săptămâna trecută, ajutate de avansul cu 5.7% al aplicaţiilor pentru cumpărare de locuinţe.

    Trezoreria SUA a anunţat că deficitul bugetar din februarie a crescut la 221 de miliarde de dolari.

    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb