ANAT: România lipseşte de la târgul internaţional de turism de la Paris

F.D.
Miscellanea / 3 octombrie 2023

ANAT: România lipseşte de la târgul internaţional de turism de la Paris

Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) îşi exprimă dezaprobarea faţă de neparticiparea Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului la Târgul Internaţional de Turism de la Paris (IFTM Top Resa), care are loc în perioada 3-5 octombrie.

Această decizie, cauzată de procedurile de achiziţie, va avea un impact negativ asupra promovării şi dezvoltării turismului românesc, aşa cum a fost şi decizia anulării participării României, cu stand, la Târgul International de la Berlin (ITB), subliniază ANAT.

"Cu atât mai mult, România se promovează la Paris cu colantări pe 17 autobuze turistice şi pe 100 de panouri publicitare, ceea ce este meritoriu. Însă degeaba ne promovăm ca ţară, dacă touroperatorii şi companiile de turism nu au acces la târgul international de turism de la Paris, în mod oficial, în standul României. Mai precis, degeaba ne promovăm, dacă nu se creează parteneriate şi nu are cine să vândă", se arată într-un comunicat al asociaţiei.

ANAT atrage atenţia asupra importanţei turismului pentru economia României şi subliniază că este imperativ să avem miniştri calificaţi şi bine pregătiţi pentru a promova şi dezvolta turismul românesc.

"Este a doua oară, anul acesta, când lipsim la un târg international de mare anvergură, primul fiind ITB Berlin. Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism consideră că ministerul de resort trebuie să modifice urgent procedurile de achiziţie. În 2024 nu trebuie să se mai repete aceste eşecuri, pentru a fi asigurate participările României la târgurile internaţionale de turism.

ANAT îşi exprimă dezamăgirea pentru a doua ratare a participării la un eveniment de mare anvergură europeană pentru promovarea României. Această absenţă a creat perturbări în organizarea firmelor de incoming şi de turism. Au fost adresate, anul acesta, şi cu multe luni înainte, invitaţii la întâlniri în stand care trebuie anulate, au fost rezervate bilete de avion şi cazare", declară Adrian Voican, vicepreşedinte ANAT şi coordonator al Comisiei de Incoming a ANAT.

ANAT solicită autorităţilor să acţioneze responsabil şi să depăşească obstacolele care împiedică participarea României la târgurile internaţionale de turism, inclusiv prin demararea schimbării procedurilor.

"Dacă România nu îşi depăşeşte neputinţa şi nu vom putea să ne concentrăm pe promovare internaţională, vom rămâne la 1,5 milioane de turişti străini pe an. Dacă avem în vedere că jumătate reprezintă turism de afaceri, înseamnă că reuşim să aducem sub 1 milion de turişti/an pentru vacanţe, ceea ce este aproape... patetic", se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb