Vicepreşedintele Senatului României, Anca Boagiu, a participat astăzi la reuniunea "Educaţia şi Alianţa Civilizaţiilor". Potrivit unui comunicat remis redacţiei, evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Ambasada Spaniei, ţara care deţine Preşedinţia rotativă a Uniuniii Europene, sub egida Alianţei Civilizaţiilor. La reuniunea moderată de actriţa Maia Morgenstern, Ambasador al Bunăvoinţei din partea Guvernului României, au participat ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, Doru Romulus Costea, secretar de stat pentru afaceri globale la MAE, Jose Manuel Martinez Sierra, reprezentant al Ministerului Educaţiei din Spania şi Jose Maria de Luxan Melendez, reprezentant al guvernului spaniol.
"Suntem o ţară care asigură reprezentarea parlamentară pentru 18 minorităţi naţionale, iar drepturile la educaţie, administraţie şi justiţie în limba maternă sunt recunoscute şi aplicate de mai mulţi ani. Tocmai de aceea cred că România trebuie să joace un rol mai pregnant în Alianţa Civilizaţiilor, ca ţară în care mai multe etnii, mai multe culte religioase, trăiesc împreună, respectându-se reciproc, respectând valorile, cultura, tradiţiile celorlalţi", a afirmat Anca Boagiu în cadrul reuniunii.
Anca Boagiu a declarat că România poate fi un model pentru alte ţări în ceea ce priveşte punerea în practică a obiectivelor Alianţei Civilizaţiilor.
Vicepreşedintele Senatului României a subliniat că educaţia se află de mulţi ani în centrul preocupărilor principale ale României, principalele măsuri pentru modernizarea sistemului educaţional din ţara noastră fiind conturate deja prin Pactul Naţional pentru Educaţie.
1. Bla bla
(mesaj trimis de Radu în data de 05.03.2010, 18:26)
In primul rand, sistemul de invatamant din Romania este dezastruos, asa ca ar trebui sa le fie rusine tuturor sefilor din institutiile statului sa se laude cu ceva in acest domeniu.
In al doilea rand, si eu sunt de acord, Romania nu poate fi un model, ci chiar este un model in ceea ce priveste drepturile de care beneficiaza minoritatile. Un model despre cum nu ar trebui sa fie.
Minoritati nu sunt doar cele nationale, ci si handicapatii, minoritatile cu o alta orientare sexuala decat majoritatea... iar aceste minoritati nu beneficiaza de prea multe drepturi reale si beneficii in comparatie cu aceleasi minoritati din alte tari europene ca Belgia, Olanda, Suedia, Marea Britanie...