ANCA DRAGU: "Predictibilitatea fiscală este esenţială în stimularea investiţiilor şi a economiei"

I.B.
Macroeconomie / 11 septembrie 2016

Anca Dragu

Anca Dragu

Predictibilitatea fiscală este esenţială în stimularea investiţiilor şi, implicit, a economiei, a declarat ministrul Finanţelor Publice, Anca Dragu la Bratislava, în cadrul Consiliului Afaceri Economice şi Financiare (ECOFIN).

"Consider ca, pentru a avea o abordare eficientă pentru combaterea evaziunii fiscale, este nevoie de accelerarea schimbului de informaţii atât la nivelul UE, cât şi intern, între instituţiile implicate. De asemenea, predictibilitatea fiscală este esenţială în stimularea investiţiilor şi, implicit, a economiei", a spus Anca Dragu, potrivit unui comunicat al Ministerului Finanţelor Publice (MFP).

Potrivit sursei citate, miniştrii de Finanţe din Uniunea Europeană au discutat, în cadrul ECOFIN, despre instrumente suplimentare pentru a reduce incertitudinea fiscală astfel încât investiţiile interne şi cele străine directe să nu fie afectate.

"Astfel, pentru creşterea certitudinii, UE are în vedere continuarea armonizării reglementărilor transfrontaliere privind impozitarea, reguli de impozitare şi acorduri de preţ în avans obligatorii, pregătirea funcţionarilor din administraţiile fiscale pentru a putea face faţă noilor provocări globale, precum şi programe de conformare şi cooperare. Pe agenda ECOFIN s-au aflat şi teme legate de viitorul politicii economice în cadrul Uniunii Europene. A fost discutat planul de investiţii pentru Europa, mai exact aspecte legate de evaluarea implementării primilor doi piloni şi următorii paşi", se arată în comunicat.

MFP precizează că la nivelul României, există un prim contract în valoare de 15 milioane de euro încheiat între Banca Europeană de Investiţii şi Agricover IFN pentru sprijinirea IMM-urilor din sectorul agricol. În plus, România este inclusă în două operaţiuni regionale FEI cu instituţii financiar-bancare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb