ANCA DRAGU, PREŞEDINTELE SENATULUI: "Principala problemă pe care o identific la companiile de stat este interimatul mandatelor"

A.I.
Ziarul BURSA #Companii / 6 iulie 2021

"Principala problemă pe care o identific la companiile de stat este interimatul mandatelor"

Principala problemă a companiilor de stat din punctul de vedere al guvernanţei corporative este interimatul mandatelor conducătorilor, pentru că aceştia nu au cum să se angajeze în proiecte de anvergură, a subliniat ieri Anca Dragu, preşedintele Senatului, în cadrul unei conferinţe organizate de Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Domnia sa a spus: "Este nevoie de întărirea guvernanţei corporative şi în cadrul companiilor de stat. Cred că principala problemă pe care o identific la nivelul companiilor de stat este interimatul mandatelor. Pentru că un director, un membru al Consiliului cu un mandat de patru luni, nu prea are cum să îşi seteze obiective, n-ai cum să îi urmăreşti atingerea acelor obiective, şi nici nu are cum să se înhame la nişte proiecte de anvergură".

Este o declaraţie care vine în condiţiile în care, mai multe companii mari listate la BVB din domeniul energiei sau utilităţilor, unde statul este acţionar majoritar, au sau au avut conduceri interimare, cu mandate de patru luni prelungite succesiv.

De asmenea, preşedintele Senatului a subliniat că un nivel ridicat de guvernanţă corporativă transmite încredere tuturor stakeholderilor, ceea ce este cheia dezvoltării oricărei companii şi prin extensie, a economiei.

"O companie cu un grad ridicat de guvernanţă corporativă are acces facil la finanţare, ceea ce îi permite să se dezvolte, să dezvolte produse şi servicii, să inoveze, să devină mai eficientă. Însemnă că poate crea locuri de muncă bine plătite, poate genera impozite pe profit către bugetul de stat şi poate în felul acesta contribui la o economie robustă, o economie solidă", a spus Anca Dragu.

Bursa de Valori Bucureşti şi Envisia - Boards of Elite au lansat ieri un program educaţional dedicat actorilor din piaţa de capital, ce este menit să stimuleze competitivitatea Consiliilor de Administraţie, să promoveze bunele practici în afaceri şi să dezvolte competenţele şi abilităţile necesare membrilor board-urilor, contribuind astfel la construirea unei culturi solide de guvernanţa corporativă.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. PAI , ASTA E SI INTERESUL !!! SA LE TREACA TIMPUL , SA-SI IA BANII , SI SA NU FACA NUMIC !!! EXACT CA IN COMUNISM !!! VECHILE METEHNE ALE CONDUCERILOR , CONTINUA SI ASTAZI !!! CAND EU ZIC CA IN ROMANIA BUGETARA , NU EXISTA CAPITALISM , STIU EU CE ZIC !!! NU VOR SA-SI ASUME NUMIC , SA RASPUNDA PENTRU NIMIC , AU VENIT LA ACESTE FIRME PARASUTATI POLITIC , SANT PUR SI SIMPLU , NISTE STRAINI !!! SI PE STRAINI , NU-I DOARE SI NU LE PASA !!! TOATE CELE 6 COMPANII DE STAT COTATE LA BURSA , SANT PLINE DE ASEMENEA SPECIMENE !!! MAI E DE MIRARE CA PROFITURILE NETE , SANT DIN CE IN CE MAI MICI , SI SALARIILE LOR , DIN CE IN CE MAI MARI ???

    Faceti voi numiri, ca asta este scopul. Numiri de oameni competenti precum Nasui (zis Mr. Bean), Voiculescu, Barna, Ghinea. Incompetenta crasa. La criticat nu va intrece nimeni dar cand e sa va apucati voi de treaba si sa dovediti ceva se vede ca numai de vorbe goalie sunteti capabili. Aaa, am uitat-o pe dna de la Sanatate. Alta catastrofa. Mergeti din rau in mai rau.

    1. Mai periculos decat interimatul mandatelor este mandatul acordat primatelor!

      Bine punctat. Bravo!

      A se vedea "animalul politic" de la Apele Romane. Asta cred ca nici la stadiul de primata nu a ajuns. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb