Anchetă după incendiul de la Spitalul de Copii din Iaşi

D.Ţ.
Miscellanea / 23 iunie 2021

Anchetă după incendiul de la Spitalul de Copii din Iaşi

Incendiul de la Spitalul de Copii "Sfânta Maria" din Iaşi ar fi izbucnit din cauza instalaţiei electrice suprasolicitate. Aceasta este principala pistă în ancheta care trebuie să stabilească de ce a luat foc un cabinet medical din aproprierea secţiei ATI, informează Digi24.

Marţi seară, un incendiu a izbucnit la un cabinet medical de la Spitalul de Copii "Sfânta Maria" din Iaşi. 31 de persoane au fost evacuate: copii internaţi, unul dintre ei intubat, părinţi care se aflau cu ei, dar şi cadre medicale.

În cabinet era doar mobilier, nu erau echipamente medicale, de aici suspiciunea că focul ar fi izbucnit din cauza instalaţiei electrice.

Miercuri, Alina Belu, managerul spitalului a declarat: "Colegii au simţit fum, au evacuat pacienţii, s-a sunat la 112, a fost chemat electricianul, s-au întrerupt curentul electric, gazele medicinale. Protocolul, fetele asta ştiu să facă. Noi am făcut din ianuarie instruire cu cei de la ISU. A fost o mobilizare extraordinară".

La rândul lui, Costel Alexe, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, a spus că şi la acest spital, ca şi în altele din judeţ, "Practic şi aici, în secţia în care a izbucnit incendiul, suntem ca la Leţcani, nu ştim pe unde practic este instalaţia electrică. E clar că sunt nereguli".

El a precizat că instalaţia este din 1970, de când a fost dat în folosinţă acest spital. Spitalul este în reabilitare de doi ani, dar zona unde a luat foc cabinetul nu intrase încă în reabilitare.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. au inceput iarasi sa dea foc la spitale sa impinga oamenii la privat . tot pentru asta au inchis spitalele si le-au facut de covid sa ingrase privatii . nu stiu de ce mai platesc oamenii contributii pentru sanatate . du-te la privat cu salariu minim si pensie de o mie de lei !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb