Anchetă FBI la 14 societăţi financiare implicate în criza creditelor ipotecare

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 31 ianuarie 2008

Anchetă FBI la 14 societăţi financiare implicate în criza creditelor ipotecare

Biroului Federal de Investigaţii (FBI) anchetează 14 societăţi financiare implicate în criza creditelor ipotecare cu grad ridicat de risc (subprime), care a afectat grav economia americană, au anunţat oficialii autorităţii federale. FBI vrea să afle dacă la aceste societăţi s-au produs fraude contabile sau trafic cu informaţii privilegiate.

FBI nu oferit detalii legate de identitatea companiilor, însă anchetele privesc dezvoltatori imobiliari, companii ce oferă credite ipotecare cu grad ridicat de risc, companii care garantau împrumuturi şi băncile care le deţineau, a declarat şedul diviziei de infracţiuni economice din cadrul FBI, Neil Power. "Sunt o serie de nereguli pe care le analizăm", a afirmat Power. Acesta a menţionat că acolo unde există suspiciuni de trafic cu informaţii privilegiate, FBI investighează dacă directorii de companii au ştiut că valoarea deţinerilor lor va scădea şi dacă au transferat acţiuni în baza acestor informaţii. Acolo unde sunt suspiciuni de fraudă contabilă, FBI vrea să afle care sunt dezvoltatorii imobiliari ce au raportat rezerve contabile ca să reflecte în mod fals valori mai mari (umflate).

Ancheta FBI priveşte numai cazurile în care există pierderi de 500.000 de dolari sau mai mult. Anul trecut, mai bine de 56% din cazurile de pierderi anunţate au fost de peste un milion de dolari.

Oficialii FBI au identificat statele care se află în Top 10 al fraudelor pe segmentul creditelor ipotecare: California, New York, Texas, Florida, Georgia, Utah, Illinois, Indiana, Ohio şi Michigan.

FBI conduce această anchetă în paralel cu SEC (Comisia americană pentru valori mobiliare), care a deschis aproximativ 50 de investigaţii legate de criza creditelor ipotecare, iar unele dintre anchete se suprapun, potrivit spuselor lui Power.

Printre ţintele anchetei Comisiei se numără banca elveţiană UBS AG, cea mai mare din Europa după valoarea activelor, precum şi băncile americane de investiţii "Morgan Stanley", "Merrill Lynch", "Bear Stearns" şi asiguratorul MBIA.

Comisia, prin intermediul echipei interne specializate în criza creditelor, analizează felul în care companiile financiare au stabilit preţul pentru obligaţiunile al căror activ suport l-au constituit aceste credite ipotecare cu grad ridicat de risc şi dacă aceste companii ar fi trebui să înştiinţeze din timp cumpărătorii despre scăderea preţurilor obligaţiunilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb