Anchetarea lui Hunter Biden

SORIN ROŞCA STĂNESCU
Internaţional / 22 iulie 2022

SORIN ROŞCA STĂNESCU

Lui Hunter Biden, controversatul fiu al a preşedintelui Statelor Unite, Joe Biden, i se finalizează un dosar penal. În urma căruia s-ar putea să fie condamnat. Se întâmplă în statul Delaware. Dar nu pentru ceea ce cititorii informaţi şi-ar putea imagina. Nu pentru acte grele de corupţie, săvârşite în Federaţia Rusă, în Ucraina şi în România. De fapt este un dosărel. Pentru că a purtat armă şi nu avea acest drept. Întrucât fusese prins că se droghează. Dar unde este adevăratul său dosar?

Mă număr printre primii jurnalişti din lume, din România sigur, care au semnalat faptul că, în numele tatălui său, pe atunci vicepreşedinte al Statelor Unite, Hunter Biden a întreprins mai multe descinderi în Federaţia Rusă, în Ucraina şi în România, unde, cu ajutorul unor "locali", a iniţiat, în folos propriu şi în folosul clanului său, operaţiuni ilegale. De mare corupţie. Obţinusem asemenea informaţii - şi acum pot să mărturisesc - tocmai din Costa Rica. În penitenciarul din Costa Rica era temporar luată în custodie Elena Udrea şi supusă unei operaţiuni de debriefing, executată de agenţii FBI. La acea dată, preşedinte al Statelor Unite era Donald Trump, aflat ca şi acum în relaţii de ostilitate cu Joe Biden. Pentru prima dată, ghemul relaţiilor frauduloase dintre Hunter Biden şi oficiali ai statului român a început să fie desfăcut nu la Washington, nu la Bucureşti, ci în Costa Rica.

Elena Udrea era în temă cu câteva informaţii grele, pe care le-a furnizat serviciului secret american, în speranţa că astfel îşi uşureză situaţia. Şi într-un fel a reuşit. A fost trimisă în România, unde s-a mişcat câţiva ani în deplină libertate. Despre ce este vorba?

Elena Udrea era în temă la acea dată, cum de altfel erau şi agenţii FBI, cu legăturile extrem de strânse dintre familia Biden şi avocatul acesteia, Mark Gitenstein, prieten şi confident al vicepreşedintelui de atunci, Joe Biden. A fost o perioadă de timp când Hunter Biden a copilărit şi a fost crescut practic în casa lui Gitenstein. Această situaţie a cimentat relaţiile acestuia cu Joe Biden. Astfel încât, atunci când Joe Biden a ajuns vicepreşedinte al Statelor Unite şi când acesta a intrat în relaţii deosebit de bune cu Traian Băsescu, la acea dată preşedintele României, a putut fi încheiat un târg extrem de sulfuros. În ciuda referendumului prin care Băsescu a fost practic demis de popor, folosind uriaşa influenţă a Statelor Unite, Joe Biden a manevrat în aşa fel lucrurile, încât Băsescu să beneficieze în continuare de o susţinere masivă a Washingtonului şi să poată rămâne preşedinte. Acesta din urmă s-a revanşat. Nimic nu este gratis în relaţiile cu marele licurici. Şi, la rugămintea lui Joe Biden, l-a numit pe Gitenstein, care fusese anterior ambasador al Statelor Unite în Bucureşti, împins în această funcţie tot de Joe Biden, preşedinte al Consiliului de Administraţie al Fondului Proprietatea. Iar Gitenstein s-a înşurubat de îndată în caşcaval. Şi, în baza principiului vaselor comunicante, eforturile lui Joe Biden au fost recompensate. În toată această afacere, un rol cheie, de intermediar, l-a jucat şi Hunter Biden, care a călătorit de mai multe ori în România, punând la cale şi alte operaţiuni de trafic de influenţă în beneficiu propriu, bucurându-se de susţinerea activă a lui George Maior, directorul Serviciului Român de Informaţii şi, ulterior, recompensat şi acesta cu poziţia de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României la Washington.

Ei bine, o mică parte dintre informaţiile de mai sus a fost devoalată de Elena Udrea în Costa Rica. Informaţiile grele au apărut însă ulterior. Din cu totul altă direcţie. Absolut neaşteptată. Şi cu certitudine spectaculoasă. Hunter Biden a renunţat la laptopul său, dar fără a-i distruge hard diskul. Din mână în mână, memoria laptopului lui Hunter Biden a încăput pe mâna presei şi apoi pe mâna agenţilor FBI. Din datele cuprinse acolo, repet, în laptopul personal al lui Hunter Biden, reies detalii interesante, eu aş spune extrem de scandaloase, la fel cum titrează şi presa americană în aceste zile, referitoare la sprijinul pe care i l-a acordat lui Hunter Biden George Maior, la afacerile fiului preşedintelui american, afaceri necurate în Federaţia Rusă, în Ucraina şi în România. Detaliile curg chiar şi în ceea ce priveşte partidele de vânătoare organizate pentru Hunter Biden în România, în condiţiile în care acesta nu avea voie să pună mâna pe armă.

Şi iată că, după un model care a fost îndelung experimentat şi la noi în ţară, un peşte extrem de mare este prins de Justiţie cu o biată râmă. Totul începe în Delaware, cu modestul dosar penal legat de portul ilegal de armă. După care scandalul se va rostogoli până în cele mai înalte sfere de la Washington. Şi de la Bucureşti. Ca să nu mai vorbim despre Kiev, unde Joe Biden, la scurt timp după ce a ajuns preşedinte, s-a dat practic în primire, cerându-i printr-o convorbire telefonică lui Volodimir Zelenski ca autorităţile din Kiev să închidă dosarul de anchetă instrumentat în legătură cu prezumtivele fapte de corupţie ale lui Hunter Biden. Iar Zelenski s-a executat. Dosarul acela a fost temporar închis. Şi, în fine, ca să nu mai vorbim şi despre ceea ce se poate întâmpla la Moscova, unde Vladimir Putin în mod cert nu stă cu mâinile în sân. Şi, în paranteză fie spus, conform declaraţiilor din această săptămână ale şefului CIA, este departe de a fi bolnav ci, dimpotrivă, este "prea sănătos".

Prin urmare, povestea lui Hunter Biden, legată de povestea tatălui său şi de povestea unor oficiali din alte state, între care înalţi actuali şi foşti oficiali români, este abia la început.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Felicitari , ati pus punctual pe i . cu mandrie patriotica afirm ca sua a preluat din Romania metoda infama de a "pedepsi " marii corupti cu dosare la misto . reamintesc , nastase a avut dosare , cu pitici de gradina , trofeul calitatii , matusa tamara si alte fleacuri . udrea , gala bute si mai departe nimic , blaga nimic si tot asa .

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb