ANDREI POSTELNICU, MOBRA SHOP: "Vrem să prezentăm primele modele Mobra la începutul sezonului 2017"

PETRE BARAC
Ziarul BURSA #Companii / 18 ianuarie 2016

"Vrem să prezentăm primele modele Mobra la începutul sezonului 2017"

Antreprenorii care vor să relanseze pe piaţa locală brandul Mobra spun că au luat în calcul toate variantele de finanţare, inclusiv listarea, însă consideră că "este prematur să discutăm despre BVB"

Primele modele de motociclete relansate sub brandul autohton Mobra ar putea fi prezentate la începutul sezonului 2017, după cum ne-a declarat Andrei Postelnicu, unul dintre cei trei antreprenori care au fondat magazinul Mobra Shop.

"2016 este anul în care vom definitiva proiectul primelor modele împreună cu partenerul nostru extern, care ne asigură în acest moment serviciile de cercetare şi dezvoltare. Obiectivul nostru este să prezentăm primele modele în 2017, la începutul sezonului", potrivit sursei citate.

Domnul Postelnicu ne-a explicat: "Decizia noastră (n.a. de relansare a brandului Mobra) pleacă din nevoia acută de a ne deplasa în aglomerările urbane într-un mod cât mai rapid şi eficient. În toate marile oraşe din lume, mersul pe două roţi este foarte prezent şi oferă avantajul unui mijloc de transport optim în traficul urban. Mobra a fost motocicleta naţională într-o perioadă în care românii nu aveau alternative. Este un brand care ne aparţine nouă, românilor, şi care trezeşte nostalgii şi amintiri frumoase".

Andrei Postelnicu ne-a spus că prima etapă a relansării brandului Mobra a fost inaugurarea magazinului Mobra Shop, o sursă de îmbrăcăminte şi accesorii pentru motociclişti.

"Relansarea gamei de motociclete, motorete şi scutere este pasul al doilea şi urmăreşte acelaşi obiectiv, acela de a oferi celor ce doresc să meargă pe două roţi un produs de calitate sub un brand naţional reînviat", ne-a mai spus domnia sa.

Sursele de finanţare ale proiectului ce au fost utilizate de cei trei antreprenori sunt atât fonduri proprii, cât şi colaborări cu parteneri externi.

În ceea ce priveşte posibilitatea obţinerii de fonduri prin listarea viitoarei companii la Bursa de Valori Bucureşti, Andrei Postelnicu ne-a spus că toate variantele de finanţare sunt deja luate în calcul, inclusiv listarea, însă pentru această fază a proiectului "este prematur să discutăm de BVB".

Potrivit sursei citate, piaţa de motociclete din ţara noastră înregistrează aproximativ 12.000 de înmatriculari anual, dintre care circa 10.000 sunt înmatriculări second hand locale sau din import, restul fiind înmatriculări noi, obiectivul Mobra fiind să ofere un produs care să devină o alternativă atât la înmatriculările second hand, cât şi la cele noi.

Locul viitoarei fabrici Mobra nu a fost încă stabilit

"Pentru moment ne concentrăm pe dezvoltarea modelelor şi stabilirea de parteneriate cu producătorii de componente. România are tradiţie în industria automotive, astfel încât, în marea majoritate a regiunilor ţării, sunt oportunităţi de a găsi atât locaţii, cât şi oameni specializaţi care pot fi pregătiţi pentru o unitate de asamblare. La momentul oportun vom decide unde este cel mai bine pentru obiectivele noastre să localizăm unitatea de asamblare şi, bineînţeles, vom facem cunoscut acest lucru", ne-a spus Andrei Postelnicu, subliniind că 500.000 de euro reprezintă un buget suficient pentru partea de cercetare/dezvoltare, cât şi pentru o unitate de producţie pentru anumite componente şi asamblarea întregii motociclete.

Principalul obiectiv al celor trei antreprenori este să relanseze motocicleta Mobra la un nivel calitate/preţ optim pentru piaţa locală, iar ţinta lor este ca, începând cu al doilea an de la momentul lansării, să pună pe piaţă câteva sute de unităţi anual.

În ceea ce priveşte Mobra Shop, Andrei Postelnicu ne-a declarat că magazinul a necesitat o investiţie de aproximativ 150.000 de euro, marea majoritate a fondurilor mergând în stocul de marfă pentru a putea pune la dispoziţia clienţilor o gamă cât mai variată de produse, astfel încât aceştia să nu fie nevoiţi să aştepte comenzi suplimentare de la furnizorii de îmbrăcăminte şi accesorii.

Domnul Postelnicu ne-a mai spus că producătorii de motociclete se împart în trei categorii mari: "Primul nivel este cel al brandurilor foarte cunoscute, prezente pe piaţă de mulţi ani, care au atât departament de cercetare/dezvoltare proprie cu bugete impresionante, precum şi unităţi de producţie pentru marea majoritate a componentelor, inclusiv motoare.

Nivelul al doilea este cel al brandurilor care au propriul design şi producţia parţial externalizată la producătorii consacraţi de componente, însă cu unitate de asamblare proprie. Pe nivelul al treilea regăsim brandurile care cumpără motociclete de la alţi producători şi le revând sub brandul propriu".

Astfel, potrivit sursei citate, Mobra se poziţionează la nivelul al doilea, acest lucru însemnând că motocicletele vor avea design propriu, o parte din componente produse local şi o altă parte de la producători consacraţi de elemente specifice (amortizoare, frâne, motor etc.). Totodată, Andrei Postelnicu apreciază că necesarul de specialişti care vor lucra la motocicletele Mobra va fi definitivat în funcţie de proiect şi de numărul de unităţi estimate să fie livrate pe piaţă.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. unde pot sa va motoreta mobra construita ??

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb