Angajaţii de la secţia Turnătorie a uzinei Dacia se pregătesc de proteste

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Auto / 28 mai 2009

Angajaţii secţiei Turnătorie- Aluminiu din cadrul uzinei de automobile Dacia pregătesc pentru astăzi un protest, după ce marţi au încetat lucrul timp de aproape un sfert de oră, fiind nemulţumiţi că nu li se respectă unele drepturi contractuale, informează NewsIn.

"În contractul colectiv de muncă de la departamentul Turnătorie Aluminiu este prevăzut ca administraţia să dea angajaţilor apă minerală pe tot parcursul anului. Acum nu se îndeplineşte acest punct. Mai mult, vă mai dau un exemplu de nemulţumire a angajaţilor: creşterea în cadenţă nu este susţinută de angajări în număr corect, aşa cum convenisem. Au fost încheiate peste 1.000 de contracte, iar acum, la o cadenţă de 1.320 de maşini, s-au angajat doar 500 de oameni", a precizat viceliderul Sindicatului Automobile Dacia (SAD), Ion Iordache.

Acesta a afirmat că în perioada următoare ar putea fi organizate mai multe proteste sindicale.

"La începutul anului, Sindicatul Automobile Dacia (SAD) şi administraţia de la Dacia şi-aU propus un parteneriat. Acum, prin comportamentul dovedit de administraţie, parteneriatul a încetat. Considerăm că managerii de la Dacia sunt speculanţi de criză şi într-un moment fast pentru uzină se comportă din ce în ce mai dur cu salariaţii. Ca atare, SAD îşi rezervă dreptul ca în următoarea perioadă să organizeze manifestări sindicale pentru a exprima în mod colectiv nemulţumirile acumulate de salariaţi în ultima perioadă. Este un an foarte bun pentru Dacia, dar unul foarte prost pentru salariaţi" a afirmat viceliderul SAD.

Sindicatul Automobile Dacia nu exclude nici varianta unei greve generale în anul 2010 în cazul în care nu se ajunge la o înţelegere cu administraţia. "Se poate ajunge la o grevă generală, dar în 2010. În 2009, legea nu ne permite să facem grevă, pentru că ea se poate organiza doar atunci când se negociază şi contractul colectiv de muncă", a mai spus Ion Iordache.

În 24 aprilie, Dacia a anunţat că, de la 15 iunie, va mări cadenţa de fabricaţie de la 1.200 la 1.340 unităţi pe zi, ca urmare a programelor de relansare a pieţelor auto, adoptate de mai multe ţări europene, printre care şi România, şi a cererii de automobile Dacia la export. Această creştere a făcut ca Uzina Vehicule Dacia să anunţe angajarea a încă 500 de persoane şi prelungirea contractelor pe termen determinat a 400 de muncitori.

Din 23 mai şi până la sfârşitul lunii iulie 2009, salariaţii Uzinei Vehicule Dacia vor lucra toate sâmbetele, în două schimburi, pentru a face faţă comenzilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb