Angajaţii "GfK" se opun fuziunii cu "Taylor Nelson"

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 7 iulie 2008

Angajaţii "GfK" se opun fuziunii cu "Taylor Nelson"

Consiliul lucrătorilor companiei germane de cercetare a pieţei GfK AG se opune fuziunii acesteia cu rivalul britanic "Taylor Nelson Sofres" Plc, considerând că o asemenea tranzacţie va genera importante reduceri de personal.

"Anticipăm dublări semnificative ale posturilor în ambele companii", au declarat cei din consiliul lucrătorilor, adăugând că o combinare a operaţiunilor "GfK" cu cele ale "Taylor Nelson" va mai isca "lupta pentru poziţii şi responsabilităţi, şi va abate atenţia companiei de la nevoile clienţilor".

Consiliul de supraveghere de la "GfK-Verein", acţionarul majoritar al "GfK Holding" AG, a aprobat, vineri, planul de fuziune dintre "GfK" şi "Taylor Nelson". Fuziunea dintre acestea ar crea a doua mare companie de cercetare de piaţă din lume, după "AC Nielsen", cu o valoare bursieră de aproximativ patru miliarde de dolari. "Taylor Nelson" a respins o ofertă de preluare îmbunătăţită în valoare de 2,14 miliarde de dolari primită de la grupul britanic WPP, declarându-se în favoarea unui acord amiabil cu "GfK".

Membrii "GfK-Verein", instituţie care deţine aproximativ 57% din acţiunile "GfK", urmează să se pronunţe asupra acestei tranzacţii la data de 21 iulie, conducerea companiei dorind să câştige sprijinul lor, chiar dacă din punct de vedere legal nu este necesar, în condiţiile în care managementul şi-a dat deja acordul. Directorul operaţional al "GfK-Verein", Raimund Wildner, şi-a exprimat optimismul privind tranzacţia, considerând că aceasta va obţine aprobarea majorităţii membrilor asociaţiei înfiinţate în anul 1934 pentru a promova cercetarea de piaţă.

Proiectul fuziunii dintre "GfK" şi "Taylor Nelson" prevede că societatea britanică va lansa o ofertă publică pentru "GfK", care presupune 11,74 acţiuni noi pentru fiecare titlu "GfK". Dacă toţi investitorii "GfK" vor accepta oferta companiei britanice, acţionarii ambelor părţi vor deţine câte 50% din noua entitate, denumită "GfK-TNS". Acţionarii "Taylor Nelson" se vor pronunţa asupra tranzacţiei la data de 18 iulie.

"Taylor Nelson" a luat naştere la Londra, în 1997, prin fuziunea dintre "Taylor Nelson AGB" şi societatea franceză "Sofres". "GfK" a luat fiinţă în 1934, la Berlin, iar din 1999 acţiunile sale sunt cotate la Bursa din Frankfurt.

La nivel mondial, "GfK" a fost a cincea companie de cercetare de piaţă în 2007, înregistrând vânzări de 1,16 miliarde de euro. "Taylor Nelson" este numărul trei mondial, cu vânzări de aproximativ 1,3 miliarde de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb