ANI: Conflict de interese administrativ în cazul deputaţilor Ion Călin şi Iusein Ibram

Ioana Dogaru
Anticorupţie / 18 decembrie 2015

Agenţia Naţională de Integritate a constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă de către deputaţii Ion Călin şi Iusein Ibram, ca urmare a angajării de către aceştia a propriilor rude în cadrul birourilor parlamentare, în perioada legislaturii 2008-2012, conform unui comunicat de presă al ANI.

Potrivit documentului, la data de 23 decembrie 2008, Ion Călin a încheiat un contract civil prin care şi-a angajat fiica în funcţia de consilier la propriul birou parlamentar. În baza contractului civil încheiat, fiica sa a obţinut, în perioada 5 ianuarie 2009 - 30 noiembrie 2011, venituri salariale în cuantum total de 35.093 de lei.

La fel a procedat şi Iusein Ibram, care, la data de 1 iulie 2009, şi-a angajat fiul la biroul parlamentar, de unde, până în decembrie 2012, a încasat venituri salariale de 73.868 de lei, precizează comunicatul ANI.

ANI arată că persoanele menţionate au încălcat, astfel, dispoziţiile art. 70 şi 71 din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora "prin conflict de interese se înţelege situaţia în care persoană ce exercită o demnitate publică sau o funcţie publică are un interes personal de natură patrimonială, care ar putea influenţa îndeplinirea cu obiectivitate a atribuţiilor care îi revin potrivit Constituţiei şi altor acte normative. Principiile care stau la baza prevenirii conflictului de interese în exercitarea demnităţilor publice şi funcţiilor publice sunt: imparţialitatea, integritatea, transparenta deciziei şi supremaţia interesului public".

Cei doi au fost informaţi despre rapoartele ANI şi au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

"În perioada 2011 - 2015, Agenţia Naţională de Integritate a constatat alte 54 de cazuri de membri ai Parlamentului care şi-au angajat rudele la cabinetele parlamentare, încălcând, astfel, regimul juridic al conflictelor de interese de natură penală şi/sau administrativă", se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb