ANODIN ASSETS Drept la replică la articolul "AIPC solicită ASF să asigure protecţia investitorilor Prebet"

Piaţa de Capital / 19 martie 2021

Drept la replică la articolul "AIPC solicită ASF să asigure protecţia investitorilor Prebet"

În urma publicării articolului cu titlul "AIPC solicită ASF să asigure protecţia investitorilor companiei Prebet", Anodin Assets a emis următorul drept la replică:

"Societatea ANODIN ASSETS S.A. a sesizat ASF cu privire la faptul că acţionarii Liviu Hagea, Raţiu Niculae Cristopher, Dan Segal, Stan Marius Viorel, Motogna Marius, Danila Corina Mihaela şi Danila Mihai acţionează concertat în cadrul Prebet Aiud S.A. în scopul de a menţine nelegal şi ilegitim controlul asupra acesteia, solicitând instituţiei să ia măsurile impuse de lege. În total, persoanele enumerate deţin un număr de 17.344.860 de acţiuni, reprezentând 38,07% din drepturile de vot, respectiv din capitalul social al Prebet Aiud S.A. şi acţionează concertat în sensul prevăzut de Legea nr. 24/2017.

Mai mult decât atât, acest grup concentrat în jurul domnului Raţiu Nicolae Christpher este cel care a formulat acuzaţiile cu privire la subscrisa, ca parte a demersurilor sale concertate, acuzând în mod vadit neîntemeiat societatea noastră şi alţi acţionari ai Prebet Aiud S.A., că am avea conduită nelegală de care ei se fac vinovaţi. Se pare ca zicala "Hoţul strigă hoţii" este mai de actualitate ca oricând.

Am sesizat acest aspect la momentul comunicării cererii de chemare în judecată formulate de acţionarul Dan Segal, din cuprinsul căreia rezultă că acesta a avut acces la buletinele de vot secrete, referitoare la alegerea membrilor consiliului de administraţie, ale celorlalţi acţionari menţionaţi, iar din cuprinsul lor rezultă că aceştia au votat concertat în cadrul AGOA Prebet. Domnul Segal a anexat cererii sale 8 buletine de vot identice ca modalitate de vot (4 cuprinzând votul secret privind alegerea membrilor Consiliului de administraţie şi 4 cuprinzând votul pentru restul punctelor de pe ordinea de zi), buletine de vot aparţinând acţionarilor Stan Marius Vasile, Danila Corina Mihaela, Danila Mihai şi, evident, Dan Segal. Din modalitatea în care acţionează, rezultă că acest grup de acţionari nu urmăresc ca Prebet Aiud să devină un lider în domeniul construcţiilor de infrastructură şi nu numai, consecinţele fiind lipsirea acestei societăţi tocmai de resursele necesare atingerii acestui scop.

Existenţa acţiunii concertate rezultă din scopul comun urmărit: menţinerea nelegală şi ilegitimă a controlului asupra societăţii Prebet Aiud S.A., reflectată de modalitatea identică de exercitare a dreptului de vot şi de legăturile evidente existente între persoanele menţionate: mandatari comuni desemnaţi pentru Adunarea Generală din 29 ianuarie 2021, legături de rudenie, gruparea unor acţionari pentru propunerea unui punct pe ordinea de zi, controlul exercitat de unii acţionari împreuna asupra altor societăţi, totul culminând cu acţiuni concertate de acuzare, pe nedrept, a societăţii Anodin Assets chiar de practicile pe care ei însişi le exercită."

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Aha.. deci nu ASF a trimis drept la replica.. v-ati prins... cam tarziu...

    1. Asa ceva poate manipula piața. Mare atenție pe viitor ca manipularea pieței este infracțiune.

      Corect! Din articolul inițial un investitor de bună credință înțelegea ca ASF susține ca exista un grup concertat care deține 38%. și care este obligat sa deruleze o oferta publica de preluare.

    Nu stiam că dacă ceri dividende înseamnă că acționezi concertat ! De ce Anodin nu vrea să dea ,că în ultimii ani a ținut banii degeaba!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb