ANPC: 10.000 lei amendă pentru organizatorii concertului lui Robbie Williams

Alexandru Costea
Companii / 28 iulie 2015

Cele două firme organizatoare ale concertului lui Robbie Williams la Bucureşti au fost amendate cu 10.000 lei de către Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului (ANPC) pentru "un comportament incorect în relaţia cu consumatorii", neasigurând suficiente puncte de vânzare a produselor alimentare şi a băuturilor.

Potivit unui comunicat emis astăzi, consumatorii au stat la coadă minim 45 de minute pentru a-şi putea achiziţiona produsele respective (ape, sucuri, bere) şi pentru a se putea hidrata corespunzător pe durata evenimentului, care a durat aproximativ cinci ore.

În perioada 19-23 iulie 2015, au fost înregistrate la ANPC aproximativ 300 de reclamaţii ale consumatorilor pentru concertul lui Robbie Williams din data de 17 iulie, mai transmite Autoritatea.

"Principalul aspect reclamat de către consumatori este acela că pentru achiziţionarea de băuturi şi produse alimentare au stat la cozi de minim 45 de minute, după ce au mai stat la o altă coadă pentru a încărca o anume sumă de bani pe un card", notează reprezentanţii instituţiei.

În urma controlului, "s-a constat că societăţile organizatoare trebuiau să asigure în perimetrul destinat concertului, conform planului de organizare, o suprafaţă suficientă pentru ca toţi participanţii să poată achiziţiona băuturi şi produse alimentare", mai arată comunicatul.

Autoritatea de protecţie a consumatorilor a constatat că la verificarea contractelor încheiate între organizatori şi societăţile comerciale care urmau să presteze servicii de vânzare de produse în locaţia evenimentului, organizatorii nu s-au asigurat ca firma prestatoare să garanteze instalarea a cel puţin 300 metri liniari de standuri, aşa cum iniţial stabiliseră prin contractul încheiat cu societatea prestatoare, care cu două zile înainte de eveniment a renunţat să participe la eveniment.

"ANPC a constatat un comportament incorect în relaţia cu consumatorii, această practică aducând atingere în mod direct intereselor consumatorilor. Cei doi organizatori au fost sancţionaţi cu amenda contravenţională în valoare de 10.000 lei pentru încalcarea drepturilor consumatorilor", conform sursei citate.

Deoarece, în cadrul evenimentului, pentru achiziţia de produse s-au folosit exclusiv carduri care nu erau nominale, ANPC a sesizat Agenţia Naţională de Administrare Fiscală pentru verificarea încasărilor şi a recuperării sumelor rămase neutilizate de către consumatori.

Preşedintele ANPC, Marius Alexandru Dunca, a ţinut să precizeze: "Astfel de practici vor fi verificate şi sancţionate de ANPC, astfel încât consumatorii să beneficieze de respectarea tuturor drepturilor. Este o bătaie de joc la adresa consumatorilor".

Robbie Williams a susţinut, în 17 iulie, primul său concert în România. Aproximativ 64.000 de spectatori au participat la eveniment.

"D&D East Entertainment", organizatorul show-ului, a explicat, într-o scrisoare deschisă adresată consumatorilor, publicată pe Facebook, motivele slabei organizări, dând vina pe o firmă de catering care s-a retras înainte de concert.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb