Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a înfiinţat "Comandamentul de Iarnă 2009 - 2010" după formula celui estival, care va verifica unităţile de alimentaţie publică din zonele turistice şi de agrement în perioada 15 noiembrie - 15 ianuarie.
"Este datoria noastră să apărăm sănătatea cetăţenilor aflaţi în vacanţă. Sezonul rece înseamnă un aflux crescut de persoane în zonele turistice, destinaţii frecvente pentru petrecerea sfârşitului de săptămână sau a concediului şi pentru practicarea sporturilor de iarnă. Trebuie să ne asigurăm că turiştii îşi vor petrece vacanţa aşa cum şi-au propus, fără ca sejurul să le fie afectat de probleme cauzate de alimente necorespunzătoare" a declarat preşedintele ANSVSA, Marian Zlotea,citat de NewsIn.
Astfel, potrivit unui comunicat remis azi de ANSVSA, comandamentul de iarnă are rolul de a proteja interesele turiştilor aflaţi în vacanţă, prin asigurarea de alimente sănătoase, prin identificarea şi eliminarea din consumul uman a produselor alimentare care prezintă un risc pentru sănătatea publică.