Antibiotice SA Iaşi şi-a atins ţinta de profit prognozată pentru primul semestru

DORU MOCANU (IAŞI)
Ziarul BURSA #Companii / 11 august 2015

Antibiotice SA Iaşi şi-a atins ţinta de profit prognozată pentru primul semestru

Conform raportului remis Bursei de Valori Bucureşti, compania farmaceutică ANTIBIOTICE SA Iaşi a reuşit ca după primele şase luni ale acestui an să-şi atingă ţinta de profit prognozată pentru prima parte a anului, prevăzută în Bugetul de Venituri şi Cheltuieli. Astfel, acţionarii societăţii aprobaseră pentru semestrul I al acestui an venituri din vânzări pe piaţa internă în valoare de 85 milioane lei, iar societatea ieşeană a reuşit să atingă la acest indicator valoarea de 86,5 milioane lei. În ce priveşte profitul brut, producătorul farmaceutic a realizat valoarea bugetată de 16,6 milioane lei. "Încă de la planificarea bugetului, a fost previzionată o vânzare pe piaţa internă mai mică cu 18%, determinată pe de o parte de reducerea preţurilor, generând o reducere estimată de 15 milioane lei, şi pe de altă parte de creşterea taxei claw-back, nivel estimat la 11 milioane lei pentru anul 2015. Faptul că Antibiotice a realizat cifra bugetată pentru semestrul I 2015 şi a realizat şi destocarea din farmacii conferă o situaţie favorabilă pentru realizarea indicatorilor din Bugetul de Venituri şi Cheluieli până la sfârşitul anului", se menţionează în raportul Administratorului, remis BVB.

Potrivit rezultatelor financiare remise BVC, veniturile din vânzări realizate în prima parte a anului de către Antibiotice SA Iaşi se ridică la 132,39 milioane lei, în creştere cu 1% comparativ cu nivelul prevăzut în Buget, de 130,74 milioane lei. Dacă nivelul taxei claw-back înregistrată în semestrul I 2015 ar fi fost la nivelul anului trecut, profitul brut al perioadei ar fi atins valoarea de 23,1 milioane lei, superior cu 1,2 milioane lei în comparaţie cu perioada similară a anului precedent.

La finalul primelor şase luni ale acestui an, valoarea netă a profitului raportat de Antibiotice SA Iaşi este de 15,3 milioane lei.

Activitatea echipelor din piaţă, precum şi politicile comerciale adoptate de societate în perioada analizată au dus la consolidarea vânzărilor pe categoria de produse strategice, acestea înregistrând o creştere de 27,7% în primele şase luni ale acestui an, comparativ cu perioada similară a anului precedent. După primul semestru al acestui an, Antibiotice SA ocupă locul 4 în topul companiilor de generice cu prescripţie medicală, cu o cotă de piaţă de 8,48%. De asemenea, în cadrul pieţei farmaceutice interne, Antibiotice SA ocupă locul 13, cu o cotă de piaţă de 2,33%, comparativ cu perioada similară a anului trecut, când deţinea o cotă de piaţă de 2,02%.

Compania Antibiotice SA Iaşi este unul dintre cei mai importanţi producători români de medicamente, cu un nomenclator de peste 140 de produse utilizate în terapia modernă: cardiologie, sistem nervos central, oncologie etc., dar şi lider mondial în producţia substanţei active Nistatină. Principalul acţionar al companiei farmaceutice ieşene este Ministerul Sănătăţii, cu 53,0173% din acţiuni. La data de 15 aprilie 2015, diferenţa de titluri era deţinută de SIF Oltenia (12,4822%) şi de alţi acţionari (34,5%).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9773
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5090
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2127
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8457
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.5709

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb