Antifrauda europeană a luat la ochi mulţimea de asistenţi ai europarlamentarilor

Valentin Busuioc
Internaţional / 4 aprilie 2015

Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF) şi Parchetul din Paris investighează modul în care europarlamentarii Frontului Naţional (FN, partid naţionalist din Franţa) şi-au angajat asistenţi locali, scrie Euractiv.com, avertizând că scandalul ar putea lua amploare, fiindcă mai mulţi europarlamentari, inclusiv români, au prea mulţi asistenţi pe plan local.

Luna trecută, preşedintele Parlamentului European (PE), Martin Schulz, a sesizat OLAF în urma unor suspiciuni privind activitatea a 20 de asistenţi ai europarlamentarilor FN. PE suspectează că aceştia, deşi plătiţi din banii alocaţi de Legislativul de la Strasbourg, se ocupau, de fapt, cu activităţi interne ale FN.

În urma unor prime verificări, anchetatorii au descoperit că asistenţii erau înregistraţi la sediul FN din Nanterre (Hauts-de-Seine) şi figurau în organigrama partidului.

Surse judiciare franceze au declarat pentru Euractiv că, după ce a fost sesizat OLAF, Parchetul din Paris a deschis, pe 24 martie, o anchetă preliminară în cazul asistenţilor Frontului Naţional. Justiţia franceză poate cerceta cazul datorită faptului că sediul PE se află în Franţa, la Strasbourg.

"Dacă ancheta preliminară confirmă suspiciunile preşedintelui Parlamentului European, va fi demarată o anchetă penală", a precizat Parchetul de la Paris pentru Euractiv.

Portalul mai scrie că problema ar putea lua amploare, din cauză că Frontul Naţional nu este singura formaţiune din PE ce prezintă suspiciuni privind numărul şi activităţile asistenţilor.

În Ungaria, OLAF a deschis o anchetă împotriva europarlamentarului Jobbik Béla Kovács şi a fostului eurodeputat Csanád Szegedi, din acelaşi partid, suspectaţi de fraudă.

Potrivit presei maghiare, cei doi ar fi angajat asistenţi parlamentari doar pe hârtie şi ar fi invitat la Parlamentul European numeroşi vizitatori, inclusiv studenţi din Transilvania şi vestul Ucrainei, pe care i-au cazat în hoteluri ieftine, dar au decontat hoteluri scumpe.

Csanád Szegedi a respins acuzaţiile, ca nefondate, iar Béla Kovács a declarat că nu a fost contactat de OLAF în legătură cu investigaţia declanşată împotriva sa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb