Antonescu se leapădă de PC

O.D.
Ziarul BURSA #Politică / 28 iunie 2013

"Dacă Partidul Conservator este nemulţumit, poate să plece. Construcţia USL nu stă în Partidul Conservator", a subliniat preşedintele PNL, Crin Antonescu.

"Dacă Partidul Conservator este nemulţumit, poate să plece. Construcţia USL nu stă în Partidul Conservator", a subliniat preşedintele PNL, Crin Antonescu.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, pare decis să întrerupă colaborarea cu Partidul Conservator. Acesta este convins că USL-ul nu stă în partidul fondat de Dan Voiculescu, lăsând să se înţeleagă că nu se teme de eventualele presiuni mediatice care pot apărea după divorţ: "Dacă Partidul Conservator este nemulţumit, poate să plece. Construcţia USL nu stă în Partidul Conservator, iar dacă unii prin PC îşi imaginează că cineva din PNL sau eu, ca preşedinte al acestuia, avem vreun soi de timiditate în a spune clar lucrul acesta, se înşală amarnic".

Povestea acestei rupturi este ceva mai veche. Pe 20 iunie, purtătorul de cuvânt al PC, Bogdan Ciucă, a anunţat că din punctul de vedere al reprezentanţilor acestui partid, protocolul alianţei cu PNL, ACD, nu funcţionează şi că PC va avea propriile luări de poziţie, dar că protocolul cu PNL nu va fi rupt şi nici denunţat: "Protocolul cu ACD fizic nu funcţionează. Nu prea au fost întâlniri în plan local, nici în plan naţional. Asta nu înseam­nă că avem o problemă cu USL, USL rămâne în continuare cel mai drag proiect al PC şi credem că este izbânda cea mai puternică a PC, alături de PSD şi PNL. Pentru că întâlnirile acestea nu au prea existat, facem cunoscut că toate poziţiile PC de acum încolo sunt ale PC şi toate poziţiile PNL sunt ale PNL. Nu vizăm o rupere, nu vizăm o plecare". Preşedintele PC, Daniel Constantin, i-a transmis în urmă cu două luni o adresă liderului PNL Crin Antones­cu prin care îi solicita o întâlnire pentru a vedea ce este de făcut: "Există această stare... nu a fost o ameninţare, aşa cum s-a spus, nu a fost o nemulţumire, este o stare de regret că nu funcţionează şi de ce spun că nu trebuia să surprindă pe nimeni, pentru că am discutat în nenumărate rânduri cu colegii din PNL aces­te lucruri. Mai mult decât atât, am şi trimis o scrisoare către conducerea PNL încă din data de 28.03.2013 în care anunţam că sunt anumite probleme şi că ar fi bine să avem o reuniune de urgenţă să clarificăm toate aceste probleme. Întrucât din 28 a III-a până în prezent nu am primit niciun răspuns, am considerat că într-adevăr ... în această scrisoare, noi spuneam că există probleme de funcţionare, de nerespectare a protocolului din ACD şi ar fi bine să remediem aceste probleme. Întrucât nu am primit niciun răspuns, am considerat că acest protocol într-adevăr nu funcţionează şi ca atare... Repet, nu vrem să creăm şi nu a vrem să amplificăm această discuţie, dar pur şi simplu cred că este foarte important şi pentru noi, dar şi pentru PNL ca de acum înainte toate lucrurile să fie discutate de fiecare în numele fiecărui partid". În protocolul ACD se precizează că PC şi PNL, ar trebui să se întâlnească de două ori pe lună, iar acest lucru nu s-a întâmplat, conform liderilor PC.

Telespectatorii care urmăresc pos­turile de ştiri pot depune mărturie că preşedinţii celor două formaţiuni s-au întâlnit destul de des în studiourile Antena 3, aşa că, teoretic, protocolul nu a fost încălcat de niciuna din părţi.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Nu va fi un divort ci doar de ochii lumii o separare. Pentruca presedentia lui crin este in pericol fiind considerat un produs al lui felix va mint ca sunt despartiti.

    1. nu-i important cine o fi presed.in 2014.ACUM "mosul" e in corzi.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb