Antonescu: "Simt o graniţă între o Românie care nu a reuşit, în 35 de ani şi o Românie care se dezvoltă"

T.B.
Politică / 18 august 2023

Antonescu: "Simt o graniţă între o Românie care nu a reuşit, în 35 de ani şi o Românie care se dezvoltă"

Fostul preşedinte al PNL, Crin Antonescu, a declarat că simte o graniţă între două Românii, una care nu a reuşit în ultimii 35 de ani şi a precizat că este vorba de România publică, cu tot ce ne imaginam în urmă cu 35 de ani că va fi mai bine şi o Românie care munceşte, se civilizează, se dezvoltă, relatează news.ro.

Crin Antonescu a a vorbit la Gândul despre două Românii.

"Îmi pare că simt o graniţă între, nu neapărat, o Românie rea şi una bună, dar între o Românie care nu a reuşit în ăştia 35 de ani şi asta este pentru mine România publică, cu politică, cu presă, cu mediul academic, cu şcoala românească în sensul instituţional, cu tot ceea ce aşteptam şi nu ne imaginam acum 35 de ani că nu va fi mult mai bine. Şi nu e. Şi o Românie are care totuşi munceşte, trăieşte, aspiră, merge înainte, se civilizează, se dezvoltă, se adaptează, în sens bun. Iată măcar două. Nu e o consolare pentru că niciuna dintre ele două dacă e să acceptăm măcar convenţional asta, nu poate trăi fără cealaltă. România asta, să zicem sănătoasă, reuşită, ea depinde de România publică, nu doar politică", a declarat Crin Antonescu.

El a precizat că cine doreşte să fie mai bine în România este într-o capcană dacă mereu va găsi răul cantonat doar în mediul politic.

"Mi se pare că cine vrea să fie mai bine în România este într-o capcană dacă mereu şi mereu va găsi răul cantonat doar în mediul politic. Aşa ceva nu se poate. Îţi dau un exemplu, după părerea mea, monumental. Nu îmi vine să cred că de cel puţin 10 ani de când avem celebra temă a plagiatului în cultura română. Vorbim acum de când plagiatul este temă la ordinea zilei. Ea a început cu cazul Ponta. Atunci a început din raţiuni politice. S-a dus o discuţie pe teme politice, din interese politice şi după aceea, sigur, a continuat până în ziua de azi. Nimeni nu a pus problema că titlurile doctorale acordate acestor oameni care au plagiat sau au semiplagiat, nu le-au fost date de alţi politicieni. Titlul fiecărui politician incriminat a fost dat de un conducător de doctorat, de un universitar. Nimeni nu a întrebat vreodată care sunt ăia. Nimeni nu a întrebat şi mă tem că asta este o întrebare care ar fi trebuit pusă dacă flagelul plagiatului nu cumva excede zona politicienilor. Dacă nu cumva şi oameni care nu sunt vedete politice, ci academice să spunem au plagiat de-au rupt la rândul lor", a mai declarat Antonescu.

El a adăugat că nu au cum să te vindeci dacă nu pui serios această problemă.

"În momentul în care tu nu pui serios această problemă, nu ai cum să te vindeci. Vei ajunge să scoţi la iveală un plagiat doar pentru că e vorba de un politician important, vei ajunge, cum s-a ajuns, dacă politicianul respectiv nu îţi place să argumentezi că e plagiat, dacă el îţi place, atunci să argumentezi că ăla nu e plagiat. Şi atunci tema asta a plagiatului ca în calitatea ei de crimă intelectuală şi academică e devalorizată. Noi nu avem cum să asanăm, cum să însănătoşim dacă doar vânăm pe politicianul X şi Y", a mai declarat fostul liderul PNL.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. n am inteles nimic din ce vrea sa spuna

    1. Nici el nu a inteles, oricum, nici nu conteaza ce spune.

    s-a tinut tare o vreme dar pina la urma a pus botu la interes . cred aici la interes a intrat la schimb si numirea ” frumoasei ” lui sotii , fumatoare de carpati fara filtru drept comisar european . crin a facut praf pnl si l-a aruncat in ghearele pdl , totul ambalat intr-o spoiala de onoare , demisie de onoare , aiurea ....

    Amaratule! Ce ai fost si ce ai ajuns.

    Ai sters-o englezeste ca sa-i faca loc dulapului.Cu ce te-au santajat? Celalalt ,stim cu ce dar ,s-a angajat.

    Politica se face cu câștigători. Oameni care nu renunță. Domnul Antonescu nu e un astfel de om din păcate.

    Dacă l-au șantajat atunci înseamnă că-l șantajează sau pot șantaja și acum.  

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb