ANTREC: Scădere cu 50% a cererilor pentru programul "Vacanţă la ţară"

Ziarul BURSA #Companii #Turism / 26 septembrie 2006

Asociaţia Naţională de Turism Rural Ecologic şi Cultural (ANTREC) aşteaptă o scădere a numărului de turişti care îşi vor petrece o vacanţă în satele româneşti, a declarat, ieri, preşedintele ANTREC, Attila Daragus.

"Pensiunile din judeţele Harghita, Braşov şi Covasna au anunţat că numărul de rezervări a scăzut cu 50% faţă de oferta din toamna precedentă", a spus preşedintele ANTREC, citat de Rompres. Acesta a menţionat că programul special penru vacanţa la ţară ar trebui să fie tratat ca o oportunitate pentru cei care au pensiuni cu scopul de a-şi menţine activitatea la un nivel satisfăcător. "Din păcate, acest program nu se bucură de o foarte mare promovare şi de aceea de la an la an numărul de turişti scade", a explicat Attila Daragus.

Programul "Vacanţa la ţară" este valabil în perioada 10 septembrie - 1 noiembrie 2006, cinci nopţi, de duminică până vineri, în pensiuni de două, trei şi patru margarete. Pentru a-şi petrece vacanţa la pensiuni de două margarete, doritorii vor trebui să plătească 135 lei de persoană, respectiv 145 lei de persoană la trei şi patru margarete.Rezervările se fac prin filialele ANTREC din judeţele: Braşov, Buzău, Cluj, Covasna, Ilfov, Harghita, Neamţ şi Prahova.

Săptămâna europeană a turismului rural

Săptămâna europeană a turismului rural se desfăşoară în perioada 28 septembrie - 1 octombrie 2006, la Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară, la iniţiativa ANTREC şi cu sprijinul Autorităţii Naţionale de Turism. Această manifestare se înscrie în seria acţiunile întreprinse cu scopul de a face cunoscute cele mai atractive oferte de petrecere a vacanţelor şi a sărbătorilor de Crăciun la pensiuni turistice din cele mai diferite zone. Astfel, vizitatorii vor participa la degustări de vinuri, degustări de brânzeturi din zona Bran-Moeciu sau preparate gastronomice tradiţionale, precum şi posibilitatea achiziţionării la preţuri mici a unor obiecte de artă populară din cele mai diverse: sculpturi din lemn, icoane, renumitele ceramici de Horezu şi de Corund, covoare, costume populare, decoraţiuni interioare, mobilier specific din zona de nord-est a Moldovei, scoarţe, broderii. Intrarea la manifestare este liberă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb