ANUL TRECUT, Grupul Carpatcement a consemnat un profit brut de 34 milioane euro în România

Elena Deacu
Companii #Construcţii / 11 mai 2015

Grupul Carpatcement, membru al grupului internaţional HeidelbergCement, a înregistrat anul trecut, în ţara noastră, un profit brut de 34 de milioane de euro, faţă de un profit de 28 de milioane de euro consemnat în anul 2013.

Potrivit unui comunicat al companiei, grupul îşi consolidează poziţia pe piaţă şi raportează vânzări de 185 de milioane de euro, mai mari cu 4% la finalul anului trecut faţă de anul anterior.

Rezultatele obţinute de Carpatcement la nivel local se înscriu în linia generală de consolidare înregistrată la nivel internaţional de Grupul HeidelbergCement. În 2014, la nivelul întregului grup a fost raportat un avans puternic al volumelor, se arată în documentul transmis.

Potrivit acestuia, diviziile de ciment, betoane şi agregate ale grupului Carpatcement, membru al grupului internaţional HeidelbergCement, au înregistrat în 2014 o cifră de afaceri cumulată în valoare de 185 de milioane de euro. Rezultatele financiare consemnează o creştere cu 4% a acestui indicator faţă de 2013, determinată în principal de evoluţia diviziei de ciment, aceasta integrându-se în tendinţele generale ale pieţei cimentului din România, conform datelor INS. Grupul Carpatcement a reuşit să obţină, pe fondul creşterii cifrei de afaceri şi a volumelor de vânzări, dar şi ca urmare a preocupării permanente pentru reducerea costurilor, o creştere cu 22% a profitului brut faţă de anul anterior.

"Creşterea afacerii noastre este, în primul rând, rezultatul măsurilor de optimizare a costurilor, de creştere a veniturilor prin diversificarea mixului de produse, de continuare a integrării pe verticală a celor trei divizii ale grupului Carpatcement şi de păstrare a unui raport echilibrat calitate-preţ. Preocuparea noastră de a construi pe baze solide, sustenabil pe termen mediu şi lung, este un deziderat de la care nu am abdicat în cei 17 ani de când activăm pe piaţa românească", a declarat domnul Florian Aldea, Director General al Carpatcement Holding şi Preşedinte al Consiliului de Administraţie al societăţii.

În cei 17 ani de prezenţă în România investiţiile totale ale companiei se ridică la peste 500 de milioane de euro, inclusiv costurile de achiziţie. Investiţiile de mediu pentru modernizarea celor trei fabrici de ciment, în valoare totală de aproximativ 41 de milioane de euro, au reprezentat un pas important pentru dezvoltarea durabilă a grupului.

Cea mai importantă investiţie realizată în anul 2014 este cea pentru creşterea eficienţei energetice la fabrica din Fieni, prin care o parte din căldura generată de procesul de fabricaţie a clincherului, care acum este eliberată la coş, va fi convertită în energie electrică (WHPG - Waste Heat Power Generation), urmând să fie utilizată intern în fluxul de producţie.

Instalaţia de la Fieni va contribui semnificativ la reducerea consumului de combustibili convenţionali, indirect prin reducerea facturii de energie, dar va reduce şi amprenta de carbon, ca parte a politicii grupului de protecţie a mediului. Acesta este un proiect de consolidare şi dezvoltare sustenabilă a fabricii din Fieni, care va fi finalizat în luna iulie 2015, în urma unei investiţii de aproximativ 83 de milioane de lei, din care circa 35% reprezintă finanţări din fonduri europene.

În 2014, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la fondarea fabricii din Fieni, Carpatcement a lansat cimentul special Z100. De asemenea, pentru a răspunde mai bine nevoilor clienţilor, prin experienţa şi calitatea germană a produselor şi serviciilor sale, Carpat Beton şi-a continuat strategia de dezvoltare a reţelei naţionale prin inaugurarea celei de-a 19-a staţii de betoane, la Târgovişte.

Un obiectiv strategic extrem de important pentru Carpatcement continuă să fie parteneriatul cu comunităţile locale din zonele în care operează. Una dintre iniţiativele cele mai importante din 2014 a fost lansarea unui program de formare profesională prin ucenicie la locul de muncă, dedicat tinerilor din comunităţile în care sunt amplasate cele trei fabrici de ciment ale companiei. 24 de tineri din prima promoţie au fost selectaţi pentru a se pregăti şi califica în două domenii distincte: operator cameră de comandă pentru fabrica de ciment, respectiv lăcătuş mecanic de întreţinere şi reparaţii universale.

În 2014 proiectele în care Carpatcement investeşte prin programul său de responsabilitate socială au susţinut şi au contribuit la dezvoltarea comunităţilor gazdă ale fabricilor de la Fieni, Deva şi Bicaz. "Ora de voluntariat", "Acces la educaţie" şi "Tinerii gardieni ai mediului" sunt câteva dintre cele mai importante proiecte de CSR prin care compania lucrează în parteneriat cu elevii, profesorii sau jurnaliştii din zonele respective.

În cei 17 ani de activitate, Carpatcement a contribuit la bugetul de stat cu peste 300 de milioane de euro, fiind un contribuabil important. În anul 2014, taxele şi impozitele plătite către stat au atins nivelul de 35 de milioane de euro (incluzând aici impozite pe salarii, TVA, taxe locale, redevenţe, impozit pe profit etc.). Acest lucru dovedeşte importanţa grupului Carpatcement, un contribuabil important şi responsabil, care, prin activitatea sa susţine stabilitatea şi dezvoltarea economiei şi a societăţii româneşti în ansamblul ei.

"Continuăm investiţiile care ne ajută să eficientizăm costurile de producţie - una dintre priorităţi fiind creşterea eficienţei energetice -, investim în continuare în protecţia mediului, asumându-ne rolul de depoluator, cât şi în dezvoltarea şi instruirea continuă a angajaţilor noştri actuali şi viitori; în fabricile noastre, condiţiile de muncă şi pregătirea profesională sunt constant îmbunătăţite. Toate planurile noastre converg către consolidarea poziţiei integrate a companiei noastre şi recunoaşterea pe piaţă a produselor Carpat (ciment, agregate, respectiv betoane) ca produse sustenabile şi competitive, care înglobează grija noastră pentru oameni, mediu şi calitate", a adăugat domnul Florian Aldea.

HeidelbergCement este unul dintre cei mai importanţi investitori germani din România, unde este prezent în producţia de ciment, betoane şi agregate prin Carpatcement Holding S.A., Carpat Beton S.R.L. şi Carpat Agregate S.A.

Carpatcement este unul dintre cei mai importanţi producători de ciment din România. Compania a fost înfiinţată în anul 2004 prin fuziunea companiei de management Carpatcement România S.R.L. şi a fabricilor de ciment pe care le deţinea la Taşca, Chişcădaga şi Fieni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb