ANUL TRECUT Noile clădiri de birouri au generat peste jumătate din business-ul ELCO

E.O.
Ziarul BURSA #Companii / 28 februarie 2019

Brandul german de cazane indus­triale aflat în portofoliul Ariston Thermo Group, respectiv peste 50% din business-ul înregistrat în anul anterior, a fost generat de proiectele desfăşurate în zonele office şi industrială, potrivit reprezentanţilor ELCO. Aceştia au transmis, într-un comunicat, că majoritatea echipamentelor livrate au fost înregistrate în Bucureşti şi sudul ţării, acestea fiind urmate de regiunile Banat şi Transilvania.

Majoritatea cererilor pentru soluţiile de încălzire ELCO provin din zona de clădiri comerciale, respectiv imobile de birouri, centre comerciale şi spaţii logistice. Totodată, analizele companiei arată o creştere a investiţiilor pe aceste segmente, determinate de intrarea pe piaţa locală a numeroase companii internaţionale. Aşadar, reprezentanţii companiei mizează în continuare pe o dezvoltare organică a cererii, determinată de cerinţele pieţei şi, odată cu diversificarea acesteia, pe extinderea portofoliului de produse.

Principalele segmente de business pentru brandul german ELCO sunt atât construcţiile office noi, cât şi proiectele de reabilitare. Astfel, unul dintre cele mai importante proiecte des­făşurate anul trecut de ELCO a fost înlocuirea echipamentelor de încălzire pentru una dintre cele mai mari bănci din România, ce a presupus schimbarea sistemelor de încălzire a 250 de filiale şi înlocuirea acestora cu echipamente cu eficienţă energetică ridicată.

Cătălin Drăguleanu, Country Manager Ariston Thermo România, a declarat: "Acest proiect a reprezentat o mare provocare pentru noi, întrucât a implicat eforturi susţinute, pe o perioa­dă mai mare de timp şi la nivel naţional, unde ELCO şi partenerii săi s-au implicat pe tot parcursul procesului, de la proiectare, la instalare şi service. Am reuşit, aşadar, să finalizăm cu succes înlocuirea unor echipamente de încălzire uzate, de mari dimensiuni, ce se aflau în clădiri vechi, cu noi cazane de ultimă generaţie. Printre avantajele noastre în acest sens s-au regăsit modularitatea cazanelor şi amprenta mică la sol, ce au facilitat întregul proces de execuţie".

Anul 2018 a însemnat, de asemenea, şi continuarea unor proiecte începute în 2017, precum The Bridge - Clădirea 2, cu echipamente de încălzire ce însumează peste 800 kW sau Global Worth - Campus 2, unde cazanele Elco produc peste 1.000 kW.

"Continuarea parteneriatelor cu dezvoltatorii unora dintre cele mai mari construcţii de tip office din România, The Bridge Clădirea 1 şi 2 sau Campus 1 şi 2, ne confirmă că soluţiile de încălzire ale brandului german ELCO întrunesc cele mai importante aşteptări ale clienţilor noştri. Astfel, la mai puţin de 2 ani de la lansarea pe piaţa din România, ELCO deţine în portofoliu unele dintre proiectele de referinţă din zona de clădiri noi, iar planurile noastre pe anul în curs vizează proiecte de aceeaşi amploare ", a adăugat Cătălin Drăguleanu.

Alte proiecte reprezentative pentru companie, în 2018, au fost Day Tower, cu o suprafaţă de 12.000 mp şi un necesar de 1100 kW, depozitul logistic Altex, din Dragomireşti Vale, cu o suprafaţă de circa 90.000 mp şi un necesar de 1700 kW sau hala de producţie SuinProd din Iaşi, cu un total de 2.200 kW.

Potrivit segmentării pe regiuni a cererii, zona de sud, în special Capitala, a generat cel mai mare număr de proiecte ELCO în anul trecut, înregistrând un procent de 42% din total, majoritar pe zona office. Regiunile Transilvania şi Banat, unde au fost realizate atât proiecte noi, cât şi reabilitări/modernizări ale vechilor cazane, înregistrează 39%. Totodată, regiunea Moldova se remarcă printr-o cerere crescută pe segmentul industrial, unde ELCO a livrat 19% din totalul proiectelor, în intervalul menţionat.

Potrivit reprezentanţilor ELCO, piaţa cazanelor comerciale se află într-o continuă creştere în ultimii ani, datorită cererii construcţiilor noi, dar şi înlocuirilor de cazane de generaţie mai veche. Conform estimărilor, cererea de aplicaţii comerciale a înregistrat anul trecut o evoluţie de circa 20%, iar tendinţa de creştere se va păstra şi în 2019. În contextul în care piaţa locală de construcţii noi comerciale este formată integral din sisteme proprii de încălzire, eficienţa echipamentelor utilizate va face diferenţa între producători, completează specialiştii ELCO.

Printre tendinţele pieţei de profil care se vor remarca în acest an se numără automatizarea şi controlul tot mai ridicat al soluţiilor de încălzire comerciale, posibil datorită tehnologiilor din ce în ce mai avansate de care dispun acestea, precum şi integrarea acestora cu restul echipamentelor din clădire. Totodată, se remarcă interesul crescut pentru "clădirile verzi", respectiv dobândirea certificatelor de evaluare a performanţelor energetice, categorie în care cazanele în condensare ELCO se integrează datorită nivelului ridicat de eficienţă energetică.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb