APAPR: Blocarea Pilonului II înseamnă amanetarea viitorului actualei generaţii de salariaţi

C.P.
Bănci-Asigurări / 10 mai 2010

Referitor la propunerile formulate de unii lideri de sindicat şi înaintate autorităţilor, referitor la reducerea de la 2,5% la 2% a blocării contribuţiei virate către Pilonul II de pensii private obligatorii, Asociaţia pentru Pensiile Administrate Privat din Romania (APAPR) respinge în mod hotărât blocarea (creşterii) contribuţiilor virate către Pilonul II de pensii, administrat privat.

Pilonul II a plătit deja preţul crizei în 2009 şi 2010, alături de tot restul sectorului privat. Contribuţia virată către Pilonul II a fost îngheţată anul trecut la 2%, în locul unei creşteri la 2,5% (prevăzută de lege), iar anul acesta creşterea a fost la doar 2,5% în loc de 3% (cât prevedea legea). Prin aceste două măsuri, bugetul statului român a făcut deja "economii" de 200 de milioane de euro pe seama buzunarului celor 5 milioane de salariaţi care contributie azi la Pilonul II, prin fondurile de pensii administrate privat, se arată într-un comunicat remis redacţiei.

APAPR solicită public de urgenţă neafectarea nivelului contribuţiei de 2,5% virată în prezent Pilonului II de pensii private obligatorii; o întâlnire imediată între APAPR şi Guvernul României, pentru fundamentarea corectă a oricărei măsuri ce va fi luată în acest domeniu şi cooptarea obligatorie a experţilor APAPR la toate lucrările Comisiei ce va fi înfiinţată pentru analiza acestei propuneri făcute de sindicate.

"Afectarea din nou a acestui nivel al contributiei virate catre Pilonul II ar afecta grav dreptul de proprietate a celor 5 milioane de salariaţi din Pilonul II. De asemenea, este afectată imaginea şi relaţiile internaţionale ale României, întrucât periclitarea investiţiilor făcute deja de administratorii din Pilonul II aduce atingere tratatelor bilaterale de protejare reciprocă a investiţiilor pe care România le are încheiate cu statele de unde provin acţionarii companiilor de administrare de pe piaţa de pensii administrate privat", se mai arată în comunicatul de presă al APAPR.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Dlor de la APAPR,este cazul sa dispareti din decor! Administrati niste fonduri de pensii cu un risc ridicat pentru contributori! Ce-i asigurati contributorului in caz de somaj? Praful de pe toba! Tot la stat apeleaza bietul contributor! Iar Domniile voastre administrati niste fonduri pe care le rulati dupa voie, indiferent ce banca straina sunteti. Inteleg ca doriti sa valorificati fondurile acestea si la bursa.Riscul este al contributorului. Avem experienta prabusirii fondurilor de pensii britanice in urma crizei economice! Din aceasta cauza opinez ferm ca toate fondurile private colectate sa treaca la singura banca de stat. CEC Bank Acolo sunt la loc sigur si vor contribui la cresterea lichiditatilor necesare pentru pensii. In ceea ce priveste tratatele bilaterale, ca orice tratat lipsit de baza legala nu mai este valabil! Din afirmatiile dvs inteleg ca ati investit in tarile de unde provin bancile! Cu un risc ridicat pentru contributor. De aici si necesitatea retragerii contributiei de la Pilonul Ii de pensii si transferul rapid al fondurilor la CEC! Noi romanii in asemenea situatii de criza nu mai avem interesul sa-i imbogatim pe actionarii straini Nu suntem colonia nimanui iar Romania nu-i sat fara caini ! Cer membrilor de sindicat sa solicite liderilor fiecarui sindicat de ramura in tratativele cu guvernul, sa IMPUNA retragerea tuturor fondurilor private la singura babca de stat. Iar in cazul unor alegeri generale anticipate vom avea noi grija sa stopam drenarea veniturilor contributorilor spre bidoanele financiare ale marilor corporatii. Prin legi specifice dlor de la APAPR!

    1. Nu ne impresioneaza demagogia sforaitoare a reprezentantilor APAPR Cu iz sau fara iz politic falseuropean! Si tente de santaj economic! Si cu vaicareli ca ati platit deja un tribut crizei. Problema este simpla-in caz de somaj al contributorului asigurati acestuia doar praful de pe toba! Atunci dle contributor mai sigur este la CEC. Pentru ca statul iti acorda ajutorul de somaj!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb