APIA începe plăţile către fermieri pe 15 martie

R.P.
Ziarul BURSA #Companii #Agro-alimentar / 28 februarie 2008

APIA începe plăţile către fermieri pe 15 martie

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) va începe, pe 15 martie, plăţile pentru aproximativ 400.000 de ferme, a declarat, ieri, Mariana Drăghici, director general adjunct al APIA, la lucrările Adunării Generale a Asociaţiei Comunelor din România. Potrivit Marianei Drăghici, APIA va demara, până pe 20 martie, plăţile pentru aproximativ 400.000 de ferme din 24 de judeţe, printre care Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa, Braşov, Botoşani, Cluj, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Hunedoara, Mehedinţi, Maramureş, Sibiu, Sălaj, Vrancea, Vâlcea şi Vaslui, unde s-a încheiat controlul administrativ pentru plata subvenţiilor fermierilor. Reprezentantul APIA a precizat că această primă etapă de realizare a plăţilor directe pe suprafaţă va fi urmată de alte două perioade, între 20 şi 30 aprilie şi după 31 mai, când plăţile vor ajunge la aproximativ 900.000 de ferme. Deşi termenul iniţial pentru plata subvenţiilor pe suprafaţă din banii europeni alocaţi pentru 2007 a fost 1 decembrie, iar, ulterior, 15 februarie 2008, autorităţile au anunţat că acest lucru nu se poate realiza decât în momentul finalizării tuturor controalelor - în teren, administrative şi de teledetecţie - pentru a putea transmite Comisiei Europene o cifră finală privind suprafaţa necesară plăţilor în baza Schemei de Plată Unică pe Suprafaţă (SAPS). De asemenea, reprezentantul APIA a spus că fermierii români pot depune cereri pentru plăţile directe pe suprafaţă din fondurile europene, aferente anului 2008, începând cu 3 martie, în prezent derulându-se campania de informare la nivelul întregii ţări. Campania de primire a cererilor pentru plata la hectar din fondurile Uniunii Europene alocate Româ­niei se va derula în perioada 3 martie - 15 mai 2008. După această dată mai pot fi depuse cereri până în 9 iunie, dar cu penalităţi de 1% pentru fiecare zi de întârziere din plăţile primite. Suma alocată României pentru 2008 pentru plăţile directe la hectar se ridică la aproape 528 milioane de euro, în condiţiile în care pentru anul trecut au fost alocate 440 de milioane de euro.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. cei ce ne conduc nu-si dau seama inca de ce urmari poate avea un an fara venituri in agricultura! oare cati ani va tr. sa avem ca cel din 2007 ca sa se trezeasca si sa ia masuri in folosul cetateanului( contribuabilului) si nu numai in interes propriu? sintem dusi cu presul cu aceste subventii pe suprafata, de nici nu mai avem incredere ca le vom primi; daca in toamna nu ar fi fost acel ajutor din partea statului. acum nu am fi avut grau si rapita insamantata!!!!!!! acum in primavara.... nu stim ce sa facem si cum sa luam samanta, ptr. ca deja avem imprumuturi mari in banci pe care nu gasim solutii sa le returnam,banii de la UE nu vin ptr. ca cei de la APIA- vrednici nevoie mare(sa-si cheltuiasca salariile f. mari)nu au binevoit sa-si faca treaba,pretul la samanta a crescut enorm........ asa ca taranul nu are decat de pagubit. colac peste pupaza din 3 martie vom fi nevoiti sa facem alte si alte dosare ptr. alti bani...... care bani? ca noi nu am vazut nici un chior din cei promisi, in timp ce agricultorii altor tari.... i-au cheltuit deja cu folos, iar acum in primavara nu -si bat capul cu nici un stres! RUSINE, RUSINE, RUSINE---DAR OARE SE SIMTE CINEVA? alo : MOTOCICLISTUL!!!!!!!!!???????? ?

    1. aveti mare dreptate dar ce stie motociclistu cum se face

      painea? 

    PLATILE PENTRU JUD.ARAD PE CIND?????????

    In opinia carcotasilor parca era mai bine sa nu se dea nici un fel de subventie.insa pot spune ca intreaga natiune este de vina din urmatoarele considerente:-o data pentru ca noi suntem de vina ca am supradeclarat suprafata agricola a tarii cu 1 mil. de ha

    -a doua pentru ca suntem un popor de netrebnici care a putut sa angajeze in cadru unei institutii de asa imp.numai rebuturi ale reg. comunist care habar nu au ssa lucreze la un calculator sau sa cunoasca o limba straina.

    Mentionez ca aceste rebuturi sau tarat ca ramele unii dupa altii comportanduse ca si cum statul a infiintat o societate de binefacere pentru incompetenti. 

    Nu este normal ca in martie 2008 sa asteptam drepturile promise de luni de zile pentru anul 2007 respectiv subventia agricola, si nu este normal ca in momentul in care ne adresam organelor abilitate sa ne dea mai multe detalii acestea sa nu aiba raspunsuri pentru intrebarile noastre ..........de ce pana in martie si de ce trebuie sa suporte si alti fermieri greselile altora, de ce o lipsa de informare ma refer la personalul APIA, altceva scriu ziarele si altceva ni se raspunde de catre autoritati care ar trebui sa stie cel mai bine .....ne referim la sediul central caci pentru sucursalele locale APIA nici nu se pune problema la Ialomita nu se stie absolut nimic ....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb