APIA: Subvenţii de peste 62 de milioane de euro pentru fermierii români

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Turism / 30 aprilie 2008

APIA: Subvenţii de peste 62 de milioane de euro pentru fermierii români

Un număr de 317.000 de fermieri au primit subvenţiile europene pe suprafaţă, aferente anului 2007, valoarea plăţilor ridicându-se la aproape 63 de milioane euro, potrivit datelor furnizate, ieri, de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA). Din plăţile totale efectuate de APIA până în acest moment, 39,17 milioa­ne de euro reprezintă sprijinul financiar din Fondul European de Garantare în Agricultură (FEGA), 9,87 de milioane de euro provin din Fondul European pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (FEADR), iar 13,58 de milioane de euro de la bugetul naţional - Plăţi Naţionale Directe Complementare (PNDC). Potrivit APIA, au mai fost solicitate Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) fonduri în valoare de 4,46 de milioane de euro pentru plata unui număr de 19.411 fermieri. Judeţele în care au fost efectuate cele mai multe plăţi până la acestă dată sunt Vaslui (23.000 de fermieri), Neamţ (15.000), Botoşani şi Teleorman (aproximativ 14.000). "APIA continuă să autorizeze şi să efectueze plăţile într-un ritm susţinut, chiar dacă am trecut prin perioada Sărbătorilor de Paşti. Specialiştii noştri au finalizat controale, au autorizat dosare şi au eliberat ordine de plată, astfel încât să ne menţinem în grafic şi să ne respectăm angajamentul de efectuare a plăţilor până la sfârşitul lunii mai", a declarat directorul general al APIA, Dan Gherghelaş.

Conform datelor centralizate de APIA, numai în perioada 22-25 aprilie 2008 au fost generate 112.741 ordine de plată. APIA precizează că, până la finalizarea tuturor controalelor, conform angajamentelor Româ­niei faţă de Comisia Europeană, vor fi plătiţi doar fermierii cu dosare complete aprobate. De asemenea, subvenţiile europene pe suprafaţă se vor îndrepta şi către fermierii pentru care au fost clarificate şi corectate situaţiile de supradeclarare, care nu au fost sancţionaţi în urma controalelor efectuate şi nu au făcut obiectul controlului prin teledetecţie.

Subvenţia europeană pe suprafaţă este stabilită la 50,6 euro/hectar şi poate intra în contul fermierilor, numai dacă aceştia au depus cererea de sprijin în termen, nu au fost selectaţi la controlul pe teren sau prin teledetecţie şi nu au erori la controlul administrativ în sistem. APIA a început derularea plăţilor pentru 2007 în luna aprilie. Fondurile alocate prin FEGA pentru plăţile pe suprafaţă pentru 2007 se ridică la 440 de milioane de euro, la care se adaugă cofinanţarea naţională de 122 de milioane de euro. Anual, fondurile alocate prin FEGA vor creşte gradual până în 2013, numai pentru 2008 fiind alocate 569 de milioane de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb