Aplicarea impozitului forfetar ar falimenta câteva zeci de mii de microîntreprinderi

N.I.
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 1 aprilie 2009

Aplicarea impozitului forfetar în forma propusă de Finanţe, res­pectiv plafonarea la 1.300 de euro pe an, ar duce la falimentul a câtorva zeci de mii de micro­întreprinderi, a declarat preşedintele Consiliului Naţional­ al IMM-urilor din România, Ovidiu Nicolescu.

"În momentul de faţă, în Româ­nia există 100.000-150.000 de microîntreprinderi ale căror profituri se situează sub salariul mediu pe economie. Cu alte cuvinte, 1.300 de euro pe an ar putea reprezenta chiar suma de care aces­te mici firme au nevoie pentru a supravieţui. Aplicarea impozitului forfetar în cuantumul şi forma propuse de Ministerul de Finanţe ar putea duce la falimentul a câtorva zeci de mii de astfel de întreprinderi", a precizat preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), citat de NewsIn.

Acesta a menţionat că organizaţia patronală pe care o conduce este de acord cu "principiul forfetar", însă să se aplice ţinându-se cont de propunerile mediului de afaceri. "Nu am fost consultaţi, aşa cum prevede legea, cu privire la această măsură. Aplicarea impozitului forfetar reprezintă o problematică delicată, ce ar trebui dezbătută cu organizaţiile patronale de profil", a adăugat Nicolescu.

Ministerul Finanţelor vrea să introducă, în noul Cod Fiscal, un plafon minim pentru impozitul pe profit plătit de firme şi pentru impozitul pe cifra de afaceri a microîntreprinderilor, în valoare de 1.300 de euro, au declarat, pentru NewsIn, surse guvernamentale.

Măsura va viza atât microîntreprinderile şi firmele care înregis­trează pierderi, mai ales restaurantele, hotelurile şi firmele din domeniul transporturilor sau cel imobiliar, activităţi greu de monitorizat de Fisc.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. firmele fara activitate vor fi si ele impozitate? la astia e de asteptat....De ce firmelefara activitate trebuie sa depuna situatii contabile pe "0" si la adm. financiara si la reg. com.? Daca se afirma ca exista firme ce nu-si declara adevaratele cifre de afaceri, ce pazesc Garda Financiara, Politia ec., etc? Astea nu trebuiesc reorganizate?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb