Aplicarea obligatorie a sistemului e-Factura, în discuţie la Business Breakfast-ul organizat de CCIB

T.B.
Miscellanea / 1 februarie

Aplicarea obligatorie a sistemului e-Factura, în discuţie la Business Breakfast-ul organizat de CCIB

Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) a organizat un nou eveniment din seria Business Breakfast la Palatul CCIB, cu tema "Aplicarea obligatorie a sistemului RO e-Factura. Cum implementăm pentru a evita sancţiunile prevăzute de lege?", se arată într-un comunicat al CCIB, remis redacţiei.

Invitatul special al ediţiei moderate de Iuliu Stocklosa, preşedintele Camerei bucureştene, a fost Albert Fruth, şef Birou Elaborare strategii şi informatizare în cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală - Unitatea de Management al Informaţiei, care a discutat deschis şi constructiv cu antreprenorii, managerii şi directorii economici prezenţi despre principalele provocări în ceea ce priveşte implementarea sistemului Ro e-Factura, dar şi despre beneficiile acestuia pentru comunitatea de business, transmite sursa.

Timp de două ore, au fost abordate aspecte teoretice şi practice privind modificările aduse cadrului legal aplicabil, îndeosebi în ceea ce priveşte: termenele de conformare, obligaţiile de raportare, excepţiile (de exemplu: livrările intra-comunitare de bunuri, exporturile), sistemul de contravenţii şi sancţiuni care va intra în vigoare începând cu luna aprilie 2024, se arată în comunicat. Totodată, specialistul ANAF a vorbit despre rolurile permise în facturarea electronică în diferite tipuri de business (B2G, B2C, B2B) şi a dat detalii despre: modalităţile concrete de utilizare şi accesare a sistemului Ro e-factura, ce înseamnă exemplar original de factură şi care sunt paşii care trebuie urmaţi pentru generarea acestuia, precizează CCIB.

Complementar, Albert Fruth a punctat principalele reguli operaţionale şi a furnizat informaţii valoroase privind: soluţia informatică a ANAF, oferită în regim de gratuitate companiilor, evidenţiind o serie de particularităţi şi anumite elemente cărora contribuabilii trebuie să le acorde atenţie (de exemplu, cui acordă acces la Spaţiul Privat Virtual), informează sursa indicată. În context, expertul ANAF a subliniat că antreprenorii au şi posibilitatea de a folosi aplicaţii informatice proprii, prin interconectare cu sistemul Ro e-Factura. Pentru a oferi o imagine cât mai clară asupra soluţiilor de eficientizare a activităţii companiilor, în a doua parte a evenimentului a fost prezentată o astfel de aplicaţie, realizată de o companie românească, transmite sursa.

Potrivit specialistului ANAF, în acest moment sunt aproximativ 5700 de dezvoltatori de astfel de soluţii, ceea ce permite accesul la servicii rezonabile din punct de vedere al preţului, se mai arată în comunicat.

Următoarea ediţie a Business Breakfast cu tema "Finanţări nerambursabile pentru firme. Cum transformi o idee într-un business de succes cu ajutorul fondurilor europene" va avea loc în Aula Carol I a Palatului CCIB, pe 13 februarie, la ora 9,00, informează CCIB.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb