Apple a anunţat o nouă funcţie pentru iPhone, numită "Lockdown Mode"

F.D.
Companii / 7 iulie 2022

Apple a anunţat o nouă funcţie pentru iPhone, numită "Lockdown Mode"

Apple a anunţat ieri o nouă funcţie pentru iPhone, numită "Lockdown Mode", pentru a proteja utilizatorii de profil înalt, cum ar fi politicienii şi activiştii, de hackerii sponsorizaţi de state, transmite CNBC, potrivit News.ro.

Lockdown Mode (Modul de blocare) dezactivează mai multe funcţii de pe iPhone pentru a-l face mai puţin vulnerabil la spyware prin reducerea semnificativă a numărului de funcţii pe care atacatorii le pot accesa şi pe care le pot pirata.

Mai exact, dezactivează multe funcţii de previzualizare în iMessage, limitează JavaScript în browserul Safari, împiedică instalarea de noi profiluri de configurare, blochează conexiunile prin cablu, împiedicând, prin urmare, copierea datelor dispozitivului, şi opreşte cererile de servicii Apple primite, inclusiv FaceTime.

Gigantul tehnologic va plăti până la 2 milioane de dolari cercetătorilor care găsesc o defecţiune de securitate în Lockdown Mode.

Anunţul vine la câteva luni după dezvăluiri că hackerii sponsorizaţi de state au capacitatea de a pirata iPhone-uri de model recent cu atacuri "zero-click" distribuite prin mesaje text. Aceste atacuri pot avea succes chiar dacă victima nu face clic pe un link.

Producătorul de iPhone s-a confruntat cu apeluri tot mai numeroase din partea guvernelor pentru a rezolva problema.

În martie, parlamentarii americani au presat Apple cu privire la detaliile atacului, inclusiv dacă le poate detecta, câte au fost descoperite şi când şi unde au avut loc.

Majoritatea hackerilor sunt motivaţi financiar şi majoritatea programelor malware sunt concepute pentru a face un utilizator să renunţe la informaţii valoroase, cum ar fi o parolă, sau pentru a oferi atacatorului acces la conturile financiare.

Dar atacurile sponsorizate de stat pe care le vizează Lockdown Mode sunt diferite: folosesc instrumente foarte scumpe vândute direct agenţiilor de aplicare a legii sau guvernelor suverane şi folosesc bug-uri nedescoperite pentru a obţine un punct de sprijin în sistemul de operare al iPhone-ului. De acolo, atacatorii pot face lucruri precum controlul microfonului şi al camerei şi pot fura istoricul de navigare şi comunicaţii al utilizatorului.

Lockdown Mode este destinat numărului mic de oameni care cred că ar putea fi vizaţi de un hacker sponsorizat de stat şi au nevoie de un nivel extrem de securitate.

Victimele vizate de programele spion de calitate militară includ jurnalişti, activişti pentru drepturile omului şi directori de companii, potrivit The Washington Post.

Spyware-ul ar fi fost, de asemenea, folosit pentru a viza oficiali publici, inclusiv un ministru francez şi lideri separatişti catalani din Spania.

"Deşi marea majoritate a utilizatorilor nu vor fi niciodată victimele atacurilor cibernetice extrem de vizate, vom lucra neobosit pentru a proteja numărul mic de utilizatori", a declarat Ivan Krstić, şeful departamentului de inginerie şi arhitectură de securitate al Apple, într-un comunicat.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. E o funcție spyware mizerabilă care permite guvernului să urmărească oamenii simpli în pLandemie, asta e.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb